Ny covid-bølge: Nu advarer eksperter

Af: Ida Hansson

|

01/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu advarer eksperter.

Mest læste i dag

En engelsk covid-app anslår, at der nu er 285.507 nye tilfælde om dagen i Storbritannien, en stigning på 27 procent på en uge, og nærmer sig aprils højdepunkt på 350.000.

Professor Tim Spector fra King's College London sagde, at sommerfestivaler vil drive infektionsraterne endnu højere op.

"Storbritannien er i en ny Covid-bølge, der snart kan overstige 300.000 daglige tilfælde, hvilket bringer os til niveauer, der blev set under pandemiens højdepunkt for Storbritannien," sagde han.

"Det har allerede overhalet tidligere rekorder i Skotland. Den gode nyhed er, at symptomerne stadig er milde med færre dødsfald end i andre tidligere bølger," fortsatte han.

Tallene stemmer overens med Office for National Statistics, som siger, at infektioner har været stigende i en måned.

Forskere er også blevet alarmeret over en kraftig stigning i antallet af hospitalspatienter med virussen. Det skriver The Sun.

Antallet af Covid-positive patienter på afdelinger i England ramte 8.120 tirsdag efter at have steget fra 6.752 sidste fredag.

Det gennemsnitlige antal nye indlæggelser er steget til 1.185 per dag sammenlignet med 445 per dag for en måned siden.

Kun fire ud af 10 bliver indlagt specifikt for Covid, men alle, der bliver testet positive, skal indlægges på en specialafdeling, hvilket øger presset på hospitalerne.

"Denne Omicron BA.5-variant er særlig god til immunescape, hvilket forårsager en stigning i reinfektioner hos mennesker på trods af vacciner og naturlig immunitet. Med det store antal festivaler, der finder sted, forudser jeg, at priserne vil fortsætte med at stige i den næste uge eller deromkring," sagde professor Tim Spector.

Anbefalet til dig