Ny Covid-variant fundet: Så tæt er den på Danmark

13/04/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En ny Covid-variant er blevet bekræftet at have nået Storbritannien - den samme stamme, der har tvunget Indien til at køre 'falske øvelser' for at forberede sine hospitaler på en stigning i patienter.

Mest læste i dag

En ny Covid Arcturus-variant er blevet fundet i Storbritannien. Den samme stamme af virussen tvang Indien til at bringe nogle af kravene om, at bære maske tilbage.

Omicron-undervarianten XBB.1.16 har fanget opmærksomhed hos eksperter over hele verden, da den forårsagede en nylig stigning i infektioner i Indien. Det skriver Mirror.

Nu har det britiske sundhedssikkerhedsagentur bekræftet, at varianten er til stede i Storbritannien, men at der er under 100 tilfælde.

Indiens sundhedsministerium gik endda så langt som at lancere falske øvelser i denne uge i et forsøg på at se, om hospitaler var parate til at håndtere en mulig tilstrømning af patienter.

I nogle stater er det blevet obligatorisk igen at bære ansigtsmaske offentligt, hvilket er første gang i mere end et år.

Tal fra Our World in Data, drevet af Oxford University, viser, hvordan tilfælde er steget i Indien i de seneste måneder.

The Mail rapporterede, at der er frygt for, at Arcturus er den mest smitsomme undervariant af Omicron.

I Indiens sydlige delstat Kerela genindførte sundhedsminister Veena George mundbind til ældre, gravide kvinder og dem med underliggende sygdomme.

I denne uge steg antallet af tilfælde i hele Indien med 3.122 på en enkelt dag.

Anbefalet til dig