Ny Covid-variant vil udløse stigning i tilfælde

02/12/22 06:35

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En ny Covid-variant har taget over og kan føre til en stigning i tilfælde.

En ny Covid-variant løber løbsk i Storbritannien, og vil udløse stigning i tilfælde. BQ1 Omicron-udløberen er nu dominerende og udgør 50,4 procent af infektionerne, sammenlignet med 39 procent i sidste uge.

Influenzaen stiger "betydeligt", og hospitalspatienttallet er steget med 44 procent på en uge til 586.

Ambulanceforsinkelser er allerede rekordhøje, hvor hver syvende patient venter længere end en time på at komme ind på akutmodtagelsen.

Professor Stephen Powis, medicinsk direktør ved NHS England, advarede: "Vi forventer, at dette bliver NHS's mest udfordrende vinter endnu. Når vi bevæger os hen mod jul, vil vi se stigende niveauer af influenza i samfundet og et stigende antal patienter, der har brug for indlæggelse på hospitalet."

Det kommer næsten et år efter, at den mildere Omicron-stamme først blev opdaget. Det skriver The Sun.

Tidligere på året nåede patientniveauet 14.000 på toppen af ​​bølgen af ​​infektioner forårsaget af Omicron BA.4 og BA.5 varianterne.

Dette var et godt stykke under de niveauer, man så under pandemiens højdepunkt, hvor færre mennesker var blevet vaccineret.

Undersøgelser har vist, at Omicron er mindre aggressiv end tidligere stammer, inklusive den originale Wuhan-variant, Alpha og Delta.

Hospitalerne smuldrer, og sygeplejersker og paramedicinere forbereder sig på at strejke i denne måned.