Ny forskning viser: Del de huslige pligter og få mere sex

02/8/22 08:57

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Hvis dit sexliv ser ud til at være i lidt af en krise, kan det hjælpe, at foretage et par enkelte ændringer. Det viser sig, at alt hvad du skal gøre er, at ryste din rutine i hjemmet for at krydre tingene.

Alle par gennemgår op og nedture i soveværelset. 

Nogle gange kan I ikke få nok af hinanden, og andre gange er lysten der måske ikke i ugevis, men det viser sig, at en simpel ting kan gøre enormt meget for jeres sexliv. 

Det skyldes, at en ny undersøgelse har afsløret, at par, der deler de huslige pligter i hjemmet ligeligt, har et bedre sexliv. Det skriver Daily Star.

Og når man tænker over det, er det ret nemt at se, hvorfor dette er sandt. 

Hvis kun én person konstant skal gøre alt det hårde arbejde, fra madlavning til opvask til rengøring, så vil de sandsynligvis være trætte og udmattede i slutningen af dagen. 

Og det er svært, at blive ophidset, når man er træt, og man føler, at man har gjort alt det hårde arbejde rundt i huset alene. 

Nu har en videnskabelig undersøgelse afsløret, at det at have et ligeværdigt partnerskab er vigtigere, end vi troede, da det kan spille en ganske stor rolle i en kvindes lyst niveau. 

Forskningen blev udført af Center for Mental Health ved Swinburne University of Technology, og den involverede undersøgelsen af 299 australske kvinder i forhold mellem 18 og 39 år. 

Undersøgelsen bad deltagerne om, at deltage i et online spørgeskema, der sammenlignede forholdsfaktorer med niveauer af seksuel lyst.

Man fandt ud af hvor afbalanceret de ser deres forhold være, samt hvor godt deres sexliv er. 

Efter færdiggørelsen lød rapporten: 

“Som forventet forudsagde ligestilling i forhold tilfredshed, som efterfølgende var relateret til højere niveauer af dyadisk seksuel lyst.”

Det siges, at kvindelig lyst centrerer sig om to ting - ensom og dyadisk seksuel lyst. 

Ensom seksuel lyst beskrives som værende det internt drevne ønske, der arbejder for, at behage specifikke seksuelle behov eller seksuel frustration, mens dyadisk seksuel lyst, er ønsket om følelsesmæssig intimitet eller ønsket om, at komme tæt på en anden person. 

Så i det væsentlige, selvom deling af pligterne for at gøre tingene mere lige, kunne øge niveauet af dyadisk seksuel lyst, har det ingen indflydelse på ensom seksuel lyst.

Alligevel viser dette, at niveauet af kvindelig seksuel lyst kan forbedres, hvis begge parter i et forhold begynder, at dele pligterne rundt i huset. 

Det viser sig, at hvis I begge svinger støvsugeren nu og da, bliver der altså mere lyst til sjov på lagnerne.