Ny funktion: TikTok vil begynde at fortælle dig, at du skal logge af appen

10/06/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
TikTok-brugere vil nu få regelmæssige påmindelser, der fortæller dem, at de skal logge af og lave noget andet.

Mest læste i dag

TikTok vil begynde at tilbyde brugere påmindelser om at logge af appen i et forsøg på at skære ned på smartphone-afhængighed.

Den populære app har annonceret, at den introducerer et værktøj til at give folk mere kontrol over deres tid på TikTok, ved at sende dem skærmtidsmeddelelser efter en bestemt tidsperiode, som kan indstilles af brugerne selv.

"Det er vigtigt, at de føler sig i kontrol over deres onlineoplevelser og får hjælp til at træffe velovervejede valg. Vi ser frem til, at TikTok udvikler yderligere funktioner, der vil sætte børns velvære i centrum af deres designvalg," sagde Carolyn Bunting, administrerende direktør for Internet Matters og rådgiver for TikTok.

Foto: Shutterstock

Er jeg afhængig af sociale medier?

Afhængighed af sociale medier er skudt i vejret siden pandemien i 2020, med undersøgelser har anslået en stigning på 50-70 % i internetbrug.

Folk tjekker deres telefoner i gennemsnit 58 gange om dagen, hvor nogle bruger mere end ni timer om dagen foran skærmene.

Dr. David Greenfield, grundlæggeren af ​​verdens første internetafvænning, fortalte Daily Star, at disse apps er som 'en spillemaskine':

"Der er mange grunde til, at internettet bliver vanedannende. Men hovedårsagen er, at internettet er verdens største spillemaskine, og en smartphone er verdens mindste. Folk bliver betinget af deres enheder til at få disse hits af dopamin."

Mange symptomer på internetafhængighed ligner faktisk de sympotomer, som folk med misbrugsproblemer oplever:

  • Tænker konstant på sociale medier, eller ønsker at bruge sociale medier

  • Du skjuler din brug af sociale medier

  • Søvnbesvær, vægttab eller dårlig koncentration

  • Problemer på arbejde eller skole

  • Irritable stemninger eller social isolation

Forhåbentlig vil initiativer såsom TikToks nye skærmtidsværktøjer hjælpe folk med at tage kontrollen over deres brug af sociale medier tilbage, så det kan nydes i stedet for "misbruge det."

Anbefalet til dig