Ny hærværksbølge rammer Danmark. Er du i farezonen?

Nyheder
Foto: Shutterstock
Bilejere fra forskellige byer på sjælland har været udsat for den nye dyre type hærværk, som kan ende med at koste dig 6000 kroner.

Mest læste i dag

Det lugter af benzin

"Jeg kom ud til min bil, som stank af benzin. Da jeg kom hjem, lyste min mand under bilen, hvor han fandt et stort hul, som helt fint var boret ind i tanken," fortæller Helle Jette Thomsen fra Ølstykke til B.T.

For tre uger siden havde Helle parkeret sin bil ved Stengårdsskolen, og da hun kom tilbage fra personalemøde stank bilen af benzin.

"Jeg synes det er noget svineri, og simepelthen så tarveligt" fortæller hun. 

Det er dog ikke kun Helle der har oplevet at komme ud til en bil med tom tank.

Episoder flere steder på Sjælland

I flere Facebook-grupper for byer rundt omkring på Sjælland skriver flere bilejere om den samme oplevelse. I et enkelt tilfælde har en bil fået boret hul på tanken, men benzinen blev ikke stjålet. I stedet har forbryderen bare ladet den flyde ud på jorden.

De fleste episoder er sket, mens bilen har været parkeret på en offentlig parkeringsplads. Det er kun enkelte der har oplevet det i deres egen indkørsel. 

Politiet efterlyser

Nordsjællands Politi har flere gange nævnt lignende sager i deres døgnraporter.

Politikredsen fortæller, at der generelt er sket en stigning af denne typpe anmeldelser siden december 2019. De vurderer at der er indløbet 10 anmeldelser i løbet afde sidste to måneder. 

Nordsjællands politi er dog lidt på bar bund i forhold til sagen, de mangler spor at gå efter. Derfor opfordrer de alle borgere, der kan have set noget mistænkeligt til at kontakte dem. 

De har dog fået et signalement på en person, der mistænkes for at have boret hul i benzintanken på en bil i Sorø i februar. Den mistænkte beskrive som en 25-30-årig mand af dansk udseende og almindelig kropsbygning set med en rød benzindunk.

Brandfare

FDM hører sjældent om denne type benzintyveri, men gør opmærksom på, at letantændelig benzin kan udgøre en fare, hvis det kommer tæt på åben ild. Derudover er det uhensigtsmæssigt at tabe benzin på kørebanen, hvis tanken er utæt. 

FDM opfordrer derfor folk til, at kontakte vejhjælp, hvis man opdager et muligt hul på benzintanken.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig