Ny iPhone-opdatering storroses: Men der er en stor hage

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med den nye opdatering kan man nu slette iMessage-beskeder, men det er ikke helt så generøst, som det lyder.

Lige nu læser andre også

Som en del af den nye opdatering har iPhone-brugere fra i går kunnet redigere deres iMessage-beskeder, eller endda slette en besked helt.

Men som altid er der en hage ved det.

Mens du i et stykke tid har kunnet annullere en sendt besked i apps som WhatsApp, Facebook og Instagram, vil iOS 16 iPhone-brugere nu få mulighed for at redigere en iMessage.

Det er såmænd meget brugbart, hvis du er kendt for at lave stavefejl, eller hvis du skriver et helt afsnit som svar til en, der egentlig kun fortjener nogle få ord.

Men samtidig vil du kun have begrænset tid til at genoverveje den risikable sms, du sendte til en eks.

Foto: Apple

Apple har således besluttet at give iPhone-brugere maksimalt 15 minutter til at beslutte, om de hurtigt vil dykke ned igen og tilføje, reducere eller ændre deres besked helt og holdent.

Desuden har du kun to minutter til at beslutte, om du vil slette beskeden.

Modtageren af beskeden vil endvidere blive advaret om, at du har redigeret teksten.

Men i modsætning til et delt Word-dokument, hvori du kan se alle ændringer, der er blevet foretaget, vil de heldigvis ikke kunne se, hvilke ord - eller afsnit - du har fjernet.

Begge brugere skal dog have opgraderet til iOS 16 for at funktionen kan fungere, og det er ikke alle iPhone-modeller, der er kompatible.

Du kan kun opgradere til det nyeste iOS, hvis din enhed er en iPhone 8 eller en nyere model.

"Du kan nu redigere en besked, du lige har sendt, eller helt fjerne en ny besked, du lige har sendt. Og du kan markere en besked som ulæst, hvis du ikke kan svare på det pågældende øjeblik og ønsker at vende tilbage til den senere," skriver Apple på sin hjemmeside.

Anbefalet til dig