Ny kørekortregel på vej mod danskerne: Vil ændre aldersgrænsen fra 18 år til...

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En stor regelændring er på vej.

Lige nu læser andre også

At få kørekort er for mange en stor milepæl i livet, og en stor del af den voksne befolkning har da også et kørekort liggende i deres pung.

Gennem tiden har en lang række ændringer set dagens lys.

I takt med den teknologiske udvikling blev det muligt at få kørekort som app på telefonen, mens aldersgrænsen op til flere gange har været ændret.

Og nu er regeringen klar med endnu et nyt tiltag, der kan ændre hverdagen for unge i landdistrikterne.

Disse planer om regeringens nye politiske udspil om landdistrikter bliver præsenteret på et pressemøde torsdag.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge oplysninger, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, vil det fremover være lovligt for 17-årige at køre bil alene, såfremt de har bestået både teori- og køreprøven.

Initiativet skal gøre det lettere for unge på landet at komme rundt til arbejde, skole og fritidsaktiviteter, hvor den nuværende lovgivning stiller krav om, at en erfaren og myndig ledsager skal være til stede i bilen, når en 17-årig sidder bag rattet.

Kravet har været gældende siden 2017, hvor det blev muligt for unge at starte på køreskolen som 16-årige, men først få kørekortet udstedt som 17-årige.

Herefter har de, ifølge gældende regler, skullet have en ledsager med indtil deres 18-års fødselsdag.

Regeringen ønsker at fjerne ledsagerreglen i tidsrummet fra klokken 5 til 20, hvor behovet for transport er størst. Samtidig skal der indføres nultolerance overfor alkohol for de nye bilister i deres første tre år med kørekort.

Den nuværende promillegrænse på 0,5 vil dermed ikke gælde for de unge chauffører.

Ministrene Morten Dahlin (V), Morten Bødskov (S) og Lars Aagaard (M) vil på pressemødet også præsentere en række andre initiativer, herunder planer for at øge kystturismen gennem opførelse af flere sommerhuse og hoteller i kystnære områder.

Anbefalet til dig