Ny lov er netop trådt i kraft: Nu er det slut med så mange kontanter

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er det slut.

Lige nu læser andre også

Med et flertal i Folketinget bag sig, har regeringen indført en markant ændring i håndteringen af kontanter.

Fra og med 1. marts kan butikker ikke længere acceptere kontantbetalinger på over 15.000 kroner. Den beslutning er allerede nu blevet mødt med både støtte og kritik.

Sådan skriver Ekstra Bladet ifølge Finans

Det nye kontantloft, som er sænket fra tidligere 20.000 kroner, en del af en bredere strategi for at dæmme op for hvidvask af penge gennem detailhandlen:

"Nedsættelse af kontantforbudsgrænsen fra 20.000 kroner til 15.000 kroner vil begrænse usædvanligt store kontantbetalinger. Det vil besværliggøre hvidvask gennem detailhandlen, der er lovforslagets formål", udtalte erhvervsminister Morten Bødskov (S) under behandlingen af lovforslaget.

Det er dog langt fra alle, der er enige i, at dette er et skridt i den rigtige retning.

Oppositionspartier såsom Dansk Folkeparti, De Konservative, Danmarksdemokraterne og Liberal Alliance har udtrykt deres modstand mod forslaget, og også Den Europæiske Centralbank har udtrykt bekymring over indførelsen af det nye loft.

Med et stadigt faldende brug af kontanter og en stigning i digitale betalingsløsninger, står det klart, at Danmark er på vej mod en fremtid, hvor fysiske penge spiller en mindre og mindre rolle i samfundet.

Nationalbanken har for et par dage siden udsendt en relevant besked om 100- og 200-kronesedler. Det kan du læse meget mere om ved at klikke herunder.

Anbefalet til dig