Ny lov på vej: Disse pensionister får et større skattefrit beløb

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den nye lov er politisk aftalt, men endnu ikke vedtaget.

Lige nu læser andre også

Mens der generelt er færre danskere, som er startet på et nyt arbejde i årets første seks måneder, så har antallet af nyansatte over 65 år på landets arbejdspladser slået ny rekord.

Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Således er der 8.251 danskere over 65 år, som er startet på et nyt job i første halvdel af 2024. Det er det højeste niveau nogensinde og en stigning på 7 procent i forhold til samme periode sidste år.

Til sammenligning har der været et generelt fald på 2 procent i antallet af danskere, der er startet på et nyt arbejde i de første seks måneder i år i forhold til samme periode sidste år.

”Det er bemærkelsesværdigt, at mens der har været et generelt fald i antallet af nyansatte på landets arbejdspladser i årets første seks måneder, så har vi været vidner til den stik modsatte tendens blandt ældre danskere, hvor rekordmange er startet på et nyt arbejde i samme periode,” siger Anne-Louise Lindkvist, der er kunderådgivningschef i Sampension, ifølge en pressemeddelelse.

”Udviklingen skal bl.a. ses i lyset af, at gevinsten ved at blive længere på arbejdsmarkedet for danskere oppe i alderen bliver stadig større. F.eks. koster det ikke længere på folkepensionen, hvis man er i beskæftigelse i pensionstilværelsen, hvilket har bidraget til et decideret boom i antallet af arbejdende pensionister det seneste år,” siger Anne-Louise Lindkvist.

Hun tilføjer, at også den gradvise forhøjelse af folkepensionsalderen fra 65 til 67 år har medvirket til, at flere og flere danskere over 65 år starter på et nyt job.

”Og vi må forvente, at udviklingen vil fortsætte fremadrettet. For vi ved, at mange pensionsmodne danskere gerne vil fortsætte med at arbejde - også på en ny arbejdsplads - hvis helbredet tillader det, og der er mulighed for det. Herudover er der i de kommende år flere initiativer på vej, som skal gøre det endnu mere økonomisk fordelagtigt at blive længere på arbejdsmarkedet. Dermed er der udsigt til, at gruppen af ældre danskere, der arbejder, fortsat vil vokse fremover,” siger Anne-Louise Lindkvist.

Hun henviser til, at der tidligere i år blev vedtaget nye regler i Folketinget, som indebærer, at der fra 2026-2030 indføres et ekstra beskæftigelsesfradrag til beskæftigede seniorer, der har to år eller mindre til pensionsalderen.

Herudover er det politisk aftalt, at den skattefrie gevinst, som gives til personer, der arbejder i det første og andet år efter folkepensionsalderen, skal forhøjes i 2026 og igen i 2029.

Det er dog endnu ikke vedtaget ved lov.

”Rent privatøkonomisk gør det en markant forskel for den enkelte at udskyde tilbagetrækningen helt eller delvist, ligesom det også er til gavn for arbejdspladserne, at stadig flere seniorer gerne vil bidrage og forlænger arbejdslivet,” siger Anne-Louise Lindkvist.

Siden 2009 (det første år i statistikken) er antallet af danskere over 65 år, der er startet i nyt job, mere end fordoblet.

Anbefalet til dig