Ny lov rammer spritbilister hårdt: Skal betale til børn

06/3/22 09:54

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
En ny lov er netop blevet vedtaget.

Den amerikanske stat Tennessee har indført en ny lov, som skal sørge for, at spritbilister skal betale børnebidrag til børn vis forældres død, de er ansvarlige for.

Det skriver Unilad.

Den nye lov, som er yderst populær og allerede bliver overvejet i flere andre stater, er sat i verden for at sikre, at børn, som mister én eller flere forældre i en bilulykke på grund af en spritbilist, i hvert fald ikke skal lide økonomisk på grund af tabet af deres værge.

Det skriver 22 Words, som desuden skriver, at loven er døbt 'Bentley's law' (red. Bentleys lov) opkaldt efter en femårig dreng, vis forældre og lillebror døde i en frygtelig ulykke med en spritbilist. 

Denne ulykke skete ifølge CBS i april sidste år i den amerikanske stat Missouri, og her overvejes det derfor også at indføre loven. 

Ulykken kostede Cordell Williams, hans forlovede Lacey Newton og deres fire måneder gamle søn, Cordell Williams II, livet, da en spritbilist kørte op bag i deres bil og skubbede den af vejen. 

Femårige Bentley og hans tre år ældre bror, Mason, overlevede ulykken og bor nu i Canada hos deres bedstemor, Cecilia Williams, som også er personen, der står bag lovforslaget, som altså nu er blevet vedtaget i Tennessee. 

Spritbilisten, David Thurby, som var ansvarlig for Bentley og Masons families død er blevet dømt for tre tilfælde af spirituskørsel med døden til følge, da hans promille var dobbelt så høj som tilladt. 

Han skal dog ikke betale børnebidrag til Bentley og Mason, da loven ikke er trådt i kraft i Missouri, men børnenes bedstemor håber, at loven vil få eventuelle spritbilister til at tænke sig om en ekstra gang, før de sætter sig bag rattet, når de har drukket alkohol. 

"De [børnene] fortjener at få kompensation," har hun udtalt.

Ifølge den nye lov skal spritbilister altså betale børnebidrag, ligesom forældre skal, hvis de bliver skilt, indtil barnet bliver 18 år.

Den dømte må dog vente med at betale til ét år efter sin løsladelse, men så bygger 'rengingen' sig bare op, og børnebidraget skal således betales fra den dag, ulykken sker.