Ny lov rammer tusindvis af danskere: Skal betale penge

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
En ny lovgivning kommer formentlig til at træde i kraft fra det nye år, og det vil betyde, at flere tusinde danskere nok kan se frem til en besked i deres eboks fra en inkassovirksomhed eller en advokat.

Mest læste i dag

Det er primært den nye finanslov for 2020, der har været tale om i løbet af den seneste uges tid, men faktisk bør mange danskere rette deres opmærksomhed mod en helt anden lovgivning.

Fra 2020 kan det nemlig ende med, at flere tusinde danskere får et brev fra en advokat eller en inkassovirksomhed. De danskere skylder nemlig penge, og hvis de ikke bliver betalt, så kommer det faktisk til at påvirke resten af den danske befolkning.

Årsagen skyldes, at der i øjeblikket er omkring 16.000 danskere, der har gæld til diverse vandselskaber. Gælden er løbet helt op i 150 millioner kroner, hvilket i gennemsnit svarer til, at hver af danskerne skylder omkring 9.000 kroner.

Indtil videre har det offentlige stået for opkrævningen af pengene, men det har vandselskaberne været ret utilfredse med. De synes ikke, at det er effektivt nok, og de ønsker derfor selv at stå for det.

Lige netop det har de ikke haft mulighed for før, men det vil en lovændring fra det kommende år formentlig ændre på.

“Samn Forsyning har taget en beslutning om at skifte væk fra Skat. Til dato har opkrævningen via Skat været ineffektiv – grænsende til ikke-eksisterende,” fortæller Susanne Klitfod der er fagansvarlig for afregning i Samn Forsyning til mediet Danskvand ifølge Ritzau.

Prisen kan stige for resten af befolkning

Det betyder altså, at de 16.000 danskere der fortsat har gæld på grund af ubetalte vandregninger, vil få beskeder fra inkasso-virksomheder eller advokater i det kommende år, som vil inddrive gælden for dem.

Det er fortsat ikke helt sikkert, at det er sådan det kommer til at forløbe sig, men det bør resten af den danske befolkning faktisk håbe på. Det er nemlig sådan, at vandpriserne kan risikere at stige, hvis den lille del af danskere med gæld ikke får betalt deres gæld.

Derfor har interesseorganisationen Danva også opfordret vandselskaberne til at gå med den nye muligheder, så de via inkasso- og advokater vil få opkrævet gælden i stedet for at lade det offentlige håndtere det.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig