Ny måde at opbevare agurker på: Sådan her holder de sig friske i over 15 dage

Af: Kasper Rud

|

13/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det her trick skal du gøre for at få dine agurker til at være friske i længere tid.

Lige nu læser andre også

Agurker er en populær grøntsag i mange køkkener, men deres holdbarhed kan være en udfordring.

Hvis ikke opbevaret korrekt, kan agurker hurtigt blive slappe, grødet og uappetitlige. Men hvad er den bedste måde at sikre, at agurkerne forbliver friske i længere tid?

Ann Taylor Pittman fra The Kitchn har undersøgt og testet forskellige metoder for at finde den mest effektive måde at opbevare agurker på.

Hendes mål var at identificere den metode, der kunne holde agurkerne friske længst muligt, og resultatet var overraskende effektivt.

Det skriver mediet Express.

Efter at have testet ni forskellige opbevaringsmetoder, fandt Pittman en klar vinder: en kombination af køkkenrulle og en lynlåspose fik topkarakterer med en vurdering på 10 ud af 10. "Metoden er, at du pakker hver agurk individuelt ind i et stykke køkkenrulle, placerer dem sammen i en lynlåspose, forsegler posen og opbevarer dem i køleskabet," forklarer Pittman.

Pittman valgte at placere agurkerne på den øverste hylde i køleskabet og fulgte nøje deres tilstand over tid. Allerede på dag otte bemærkede hun kondens inde i posen, hvilket først vakte bekymring. "Papirhåndklæderne var fugtige, men agurkerne var i uberørt form," skrev hun.

Interessant nok holdt engelske og persiske agurker sig bedre end de konventionelle og syltede agurker, når de blev opbevaret på denne måde.

På dag 15 begyndte de konventionelle og syltede agurker at udvikle bløde pletter, mens de engelske og persiske agurker stadig var perfekte. På dag 16 måtte de konventionelle og syltede agurker kasseres, men de engelske og persiske agurker forblev friske i yderligere tre dage.

Denne opdagelse betyder, at korrekt opbevarede engelske og persiske agurker kan holde sig friske i op til 19 dage, hvilket er en betydelig forbedring i forhold til traditionelle opbevaringsmetoder.

Så hvis du ønsker at få mest muligt ud af dine agurker, kan det være værd at prøve denne enkle, men effektive opbevaringsteknik.

Anbefalet til dig