Ny måling: Denne kommune har landets mest tilfredse borgere

Af: Lucas Andreas

|

24/01/2024

Foto> Google maps
Foto> Google maps
En ny afsløring på borgertilfredsheden er netop landet.

Mest læste i dag

Borgeres tilfredshed er afgørende, da den tjener som en nøjagtig indikator for effektiviteten af offentlige tjenester og myndigheders arbejde. Høj borgertilfredshed indikerer trivsel og tillid og styrker forbindelsen mellem borgeren og det offentlige. Det er et spejl af myndighedernes evne til at imødekomme borgernes behov. Derfor kigger kommunerne spændt med, når den årlige måling på borgertilfredsheden kommer på gaden.

Den nye måling viser nu, at landsgennemsnittet er på sit laveste siden 2014.

I en ny måling fra EPSI Ratings står det klart, at Gladsaxe topper listen over landets borgertilfredshed. Med en imponerende score på 74,3 ud af 100 mulige indekspoint har Gladsaxes borgere udtrykt en stigende tilfredshed med kommunen, der har oplevet en stigning på 8,0 indekspoint siden sidste år.

Fokusset på børn og unge har været afgørende for Gladsaxes succes i målingen. Borgmester Trine Græse udtrykker sin glæde over resultatet og understreger, at kommunens dedikation til børneområdet har spillet en central rolle i denne anerkendelse. "Vi prioriterer vores børn og unge højt og gør også en stor indsats for at inddrage dem i udviklingen af vores by," udtaler borgmesteren. Gladsaxe har endda opnået anerkendelse som UNICEF Børnevenlig By i 2023.

Det skriver Gladsaxe kommune.

Kommunens engagement i børns trivsel og udvikling illustreres af pågående initiativer, herunder opførelsen af det syvende svanemærkede børnehus og investeringer i moderne læringsmiljøer på skolerne. Siden 2019 har Gladsaxe implementeret forskellige tiltag for at inddrage børn og unge i byens udvikling, herunder uddannelse af medarbejdere i børne- og ungeinddragelse samt samarbejde med De Anbragtes Vilkår for at forbedre forholdene for anbragte børn i Gladsaxe.

Den positive udvikling i Gladsaxe står i kontrast til den generelle tendens på landsplan, hvor den gennemsnitlige borgertilfredshed er faldet med 0,9 indekspoint siden 2022. Landsgennemsnittet, der nu ligger på 61, markerer det laveste niveau målt siden 2014. Efter Gladsaxe rangerer Gentofte Kommune med 69,7 og Ishøj Kommune med 69,2 indekspoint, men begge ligger langt under Gladsaxes imponerende score.

Anbefalet til dig