Ny mælkechokolade: Dumle og Tyrkisk Peber på plade

05/02/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Pressefoto
Karl Fazer mælkechokolade lanceres nu i Danmark, hvor seks varianter med blandt andet de kendte smage fra Dumle og Tyrkisk Peber kommer på hylderne. Fazer bruger den dag i dag den samme originale opskrift, som da mælkechokoladen blev lavet for første gang i 1922. Igennem alle årene er der kun blevet brugt frisk mælk i produktionen, hvilket adskiller Fazer fra de fleste andre mærker i Danmark.

Mest læste i dag

Danskerne får nu en ny valgmulighed, når de skal forkæle sig selv med lidt god chokolade. Fazer kommer nemlig nu med en række nye chokoladeplader, hvoraf især to af dem er gamle kendinge for danske slikmunde. To af varianterne er nemlig med henholdsvis sprøde stykker Tyrkisk Peber (som blev opfundet af en dansker i 1976) og bløde stykker Dumle. Alle chokoladepladerne er lavet af frisk mælk samt af 100 procent ansvarligt dyrket og sporbar kakao. Kakaoen kommer fra producenter i Fazers direkte bæredygtighedsprogram samt fra producenter, som er certificeret af UTZ, Rainforest Alliance og Fairtrade Cocoa Program.

Seks spændende smagsvarianter

Chokoladepladerne kommer i seks forskellige varianter i både 145 og 70 gram, og indpakningen er i Fazers letgenkendelige dybblå farve.

Karl Fazer mælkechokolade – den klassiske bløde mælkechokolade.

Karl Fazer Dumle – en helt ny smagskombination med mælkechokolade og bløde stykker af Dumle.

Karl Fazer Tyrkisk Peber – en spændende smagskombination med mælkechokolade og sprøde stykker af Tyrkisk Peber.

Karl Fazer Marianne – To kære klassikere i én, knuste Marianne bolsjer med mælkechokolade.

Karl Fazer Salty Toffee Crunch – mælkechokolade med en herlig kombination af sødt og salt, crunchy karamel og et hint af salt.

Karl Fazer Milk Chopped hazelnuts – En klassisk favorit, hakkede hasselnødder og mælkechokolade.

Positive reaktioner fra forbrugerne

Resultaterne fra fokusgrupper viser, at danske forbrugere godt kan lide de nye varianter af Karl Fazer mælkechokolade.

”Vi glæder os meget til at introducere de nye varianter for danske chokoladeelskere, der i stigende grad efterspørger kvalitet, gode råvarer og bæredygtighed. Med en næsten 100 år gammel chokoladeopskrift og en ansvarlig tilgang til produktionen deler vi forbrugernes ønsker til, hvad en plade chokolade skal kunne – udover at den naturligvis skal smage godt,” siger Hans Christian Ulrich, Country Manager, Fazer Lifestyle Foods & Fazer Confectionery.

Frisk mælk i mælkechokolade – en selvfølge?

Fazer er en af meget få producenter, som benytter frisk mælk i sin produktion af chokolade. Frisk mælk er en vigtig ingrediens i Karl Fazer mælkechokolade, da det er en af de væsentligste bidragsydere til chokoladens fyldige smag. Den friske mælk tilfører en naturlig sødme til chokoladen, som gør, at man kan reducere mængden af tilsat sukker i chokoladepladerne.

 

 

Anbefalet til dig