Ny melding fra Mette Frederiksen: "Har ændret spillereglerne"

18/02/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Statsministeren knytter nu en kommentar til den aktuelle coronasituation i landet.

Mest læste i dag

"Der er intet så stille som sne."   Sådan indleder statsminister Mette Frederiksen (S) et opslag på Facebook, hvor hun forholder sig til ønsket en genåbning af landet. Siden eleverne fra 0. til 4. klasse vendte tilbage på skolebænken mandag i sidste uge, har debatten om en genåbning for alvor raset. 

Senest har regeringen meldt ud, at de ønsker at melde ud i næste uge. Det sker, når myndighederne har haft mulighed for at beregne, hvad en genåbning vil betyde for epidemiekontrollen i Danmark. 
Mette Frederiksen fortæller dog, at hun er optimistisk.    "Den nødvendige og delvise nedlukning af Danmark er hård, og vi håber alle, at vi snart kan udfase restriktionerne lidt mere. Selvfølgelig! Jeg er optimistisk," skriver statsminister Mette Frederiksen. 
Hun understreger, at hendes optimisme særligt skyldes en ting.     "Det er lykkedes at få smitten under kontrol igen. Færre er indlagt. Og færre mister livet. Til gengæld er det hårdt for mange med de fortsatte restriktioner. Jeg forstår det til fulde. Når jeg er optimistisk, er det fordi, vi i Danmark nu igennem snart et år har vist, at vi kan få tingene til at fungere. Også når det er svært."

Det arbejder regeringen på

I opslaget understreger Mette Frederiksen, at regeringen også arbejder på at slippe af med de restriktioner, der lige nu påvirker hverdagen for de fleste danskere.    "I regeringen arbejder vi på en fortsat ansvarlig udfasning af restriktionerne," fortæller statsministeren, inden hun tilføjer:    "Men med stor opmærksomhed på den britiske mutation, som desværre har ændret spillereglerne. Og med eksperterne tæt inddraget, så vi sikrer, at hvert skridt, vi tager, bliver forsvarligt."   Mette Frederiksen fremhæver derefter særligt tests som et af de værktøjer, der skal bane vejen frem mod et åbent Danmark. Slutteligt kommer statsministeren med en opfordring til alle borgere.    "Pas godt på hinanden."

Anbefalet til dig