Ny melding: Her er vi færdige med coronavirussen

20/12/20 15:00

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock.com
Det er med at væbne sig med tålmodighed.

Vi skal nemlig vente i næsten et helt år endnu, før vi kan vende tilbage til det liv, som bare tilnærmelsesvis minder om det, vi havde, før coronavirussen tog sit indtog i danmark. 

Det siger præsidenten for det franske videnskabelige råd, der rådgiver den franske regering om coronavirus. 

Det skriver B.T. 

Han siger, at man skal væbne sig med tålmodighed. Han advarer nemlig alle om, at det kommer til at tage land tid, inden man er færdig med vaccinationerne. 

Det vil først være til efteråret, at man er igennem med dem. 

"Vacciner er et stort håb, men hvis man ser på de vaccinemuligheder, vi har i Frankrig og andre steder i Europa, så har vi brug for tid," siger Jean-François Delfraissy til den franske tv-station BFM TV og tilføjer: 

"Produktionen af vaccinen bliver langsommere, end vi forestillede os for 14 dage eller tre uger siden. Vi vil ikke opleve nogen mangel på vaccine, men den vil blive spredt mere ud over tid." 

Han sagde slutteligt, at de kommende seks måneder vil være besværlige. Vaccinekampagnen vil vare de første tre-fire måneder, da han blev spurgt, om det normale liv måtte vente til efteråret. 

Denne melding kommer blot dage efter, at Emmanuel Macron, Frankrigs præsident, blev smittet med coronavirus. Han er gået i selvisolation i syv dage. 

Frankrig har for nylig løsnet restriktionerne, selvom antallet af smittede fortsat er højt. De har dog fortsat udgangsforbud fra klokken 20 om aftenen, mens restauranter og cafeer er lukkede. 

59.000 mennesker har mistet livet til coronavirus i Frankrig.