Ny melding om vacciner: To stik er ikke nok

16/4/21 10:48

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Et tredje stik kan blive nødvendigt, fortæller vaccine-boss nu.

Albert Bourla, der er administrerende direktør for Pfizer, fortæller, at det er ’sandsynligt’, at det bliver nødvendigt at give allerede vaccinerede borgere et tredje stik med vaccinen fra Pfizer/BioNTech.

Det vil sndsynligvis skulle ske inden for 12 måneder efter, at man har givet de første to doser. Det vil blive en såkaldt 'booster', som man også kender fra den årlige influenza-vaccine

Det kom frem, da Alberg Bourla deltog i et event, der var arrangeret af virksomheden CVS Health, skriver CNBC

”Det er ekstremt vigtigt at mindske antallet af personer, som kan blive smittet med coronavirus,” slog Albert Bourla - ifølge CNCB - fast.

Et stik hvert år

Derudover fortæller han også, at det er en mulighed, at man i fremtiden er nødt til at lade sig vaccinere med vaccinen fra Pfizer/BioNTech på årlig basis. Det er lige som man i dag kender det fra en influneza-vaccine. 

Undlader man at blive vaccineret, vil det ikke kunne garanteres, at man kan opretholde beskyttelsen mod virussen, fortæller Albert Bourla.

Vaccineproducenten har i begyndelsen af april meldt ud, at man med deres vaccine vil være beskyttet mod coronavirus i mindst et halvt år. Dette er dog først gældende fra, når man har fået begge stik, understreges det.