Ny MitID-svindel gik hårdt udover nordjysk kvinde: Sådan undgår du at blive den næste

Af: Emil Martesen

|

23/07/2024

Nyheder
Foto: PR
Foto: PR
En ny MitID-svindel gik hårdt udover en nordjysk kvinde.

Lige nu læser andre også

En nordjysk kvinde modtog for nylig et uventet opkald, som ved første øjekast lignede, at det var fra 'Mads fra Nordea Bank'.

Kvinden blev informeret om, at der var blevet hævet penge fra hendes konto i Marokko, og det satte en kæde af begivenheder i gang, der hurtigt afslørede en mere sofistikeret form for svindel.

I stedet for den sædvanlige metode, hvor svindlere sender en person for at hente kreditkort og koder, modtog kvinden en SMS med et link til en falsk borger.dk-side.

Hun blev bedt om at logge ind med sit MitID, og det hun gjorde uden at ane uråd.

Kort efter modtog kvinden dog et opkald fra sin rigtige bank, der informerede hende om, at noget var galt.

Bankens hurtige reaktion betød, at kvindens konti og MitID straks blev spærret, og hun blev vejledt i at anmelde sagen til politiet.

Det skriver Jammerbugtposten.

Nordjyllands Politi advarede efterfølgende om, at svindlerne bliver stadigt mere udspekulerede i deres forsøg på at få fat i personlige oplysninger.

Hændelsen illustrerer, hvor vigtigt det er at være skeptisk over for uventede opkald og beskeder, selv når de ser ud til at komme fra troværdige kilder. Det er essentielt at være på vagt og hurtigt kontakte sin bank, hvis man får mistanke om svindel.

Anbefalet til dig