Ny motionsform hitter: Her er alt, du behøver at vide

Foto: Shutterstock

Flere og flere giver sig i kast med den nye motionsform.

I Danmark anslås det, at næsten en halv million familier har hund, men en femtedel af de firbenede følgesvende bliver overvægtige. Det viser et studie fra Københavns Universitet. Løb, hvor hunde deltager på lige fod med deres ejere, er derfor en god måde at komme i form efter en doven sommer med for mange godbidder og for lidt motion.

LÆS OGSÅ: JESS THORUP TÆT PÅ NYT TOPTRÆNERJOB

Veterinærvirksomheden Virbac har med udgangspunkt i tallene om overvægt taget initiativ til trail-løbet HPM Dirty Paws, som afholdes i slutningen af september ved Aarhus og Nordsjælland. Løbene skal sætte fokus på at mange hundes overvægt ikke kun skyldes kosten, men oftest også for lidt motion.

Det fortæller virksomheden i en pressemeddelse. 

"Hver femte danske hund vejer for meget, og vi ser desværre, at tallet er stigende, og langt de fleste tilfælde skyldes en kombination af for meget mad og for lidt motion. Vi vender derfor i år tilbage med vores velgørenhedsløb for både hundepoter og hundeejere, der ud over samværet også støtter udsatte børn og unge," fortæller Sarah Appel, marketingschef hos Virbac Danmark, som står bag arrangementet.

Læs også

Skrider fra konen og gifter sig med svigermor

Fem gode råd før du tager hunden med på løbetur

Om man deltager i forskellige løb med sin hund eller ej, gælder det både for hund og ejer, at det er vigtigt at komme godt fra start, når man snører løbeskoene. Som opvarmning til motionsløb giver Sarah Appel fem råd til en god oplevelse, hvis man planlægger at gøre menneskets bedste ven til en del af løbetræningen.

  • Besøg dyrlægen: Vi anbefaler et helbredstjek hos dyrlægen som det første. Her bliver hunden tjekket for at sikre sig, at alt er optimalt, før I går i gang med løbeturene og sætter tempoet i vejret.
  • Husk lydighedstræning: Alle hunde elsker som udgangspunkt at løbe, men lydighedstræning kan være et godt fundamentet for at minimere stress og opnå en positiv løbeoplevelse for din hund.
  • Spis korrekt: De fleste hunde kan fortsætte på den samme kost, hvis de blot løber en eller to korte ture om ugen. Har I flere løbepas end det, er et fodertjek en god idé. Du kan altid spørge din dyrlæge til råds om optimal ernæring.
  • Følg et løbeprogram: At starte med at løbe uden at følge et løbeprogram er en af de mest klassiske begynderfejl, som mange hundeejere begår. Konsekvensen er typisk fibersprængning i lårene og ødelagte korsbånd.
  • Køl ned: Afslut gerne løbeturen med at gå lidt, fordi det fremmer restitutionen. Fordelen er også, at din hund langsomt sænker sit adrenalinniveau. Udstrækning er også en god måde at køle ned på, både for dig og din hund.

Sidste år deltog 107 motionsglade danskere i HPM Dirty Paws i Charlottenlund. I år finder løbet sted henholdsvis den 19. september ved Moesgaard strand syd for Aarhus samt den 26. september i Tisvildeleje. 

Læs også

Kæmpe stigning: 823 nye smittede

 

 

 

Læs også