Ny nedtur: Kronprins Frederik håber, at tredje bliver lykkens gang

02/2/21 10:35

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu står det klart, at selv ikke de kongelige er herre over corona-situationen.
Tirsdag har kronprins Frederik en ærgerlig besked til de mange danskere, der har købt billet til Royal Run.    På grund af situationen med COVID-19 udsættes Royal Run i Danmark fra maj til søndag den 12. september 2021. Der arbejdes på at finde en ny dato for Royal Run 2021 i Grønland.

Styregruppen bag Royal Run har besluttet, at Royal Run i maj 2021 udsættes. Løbet afholdes i stedet den 12. september i Sønderborg, Aalborg, Odense og København/Frederiksberg. På Bornholm afholdes løbet samme dag, dog uden kongelig deltagelse.

Sidste års udgave af Royal Run blev i første omgang udsat fra juni til september. Men senere på året blev løbet helt aflyst som følge af situationen med COVID-19 i samfundet.

Særlig opfordring fra kronprinsen

Kronprinsen kommer i den forbindelse med en særlig opfordring til borgerne. 

”Det er besluttet at udskyde Royal Run endnu en gang til søndag den 12. september, hvor vi håber, at det igen er muligt at samles så mange mennesker til en løbefest. I mellemtiden skal vi sørge for at holde krop og sjæl i gang. Særligt lige nu i den mørke periode – det giver overskud og velvære. Så jeg håber, at mange af jer vil bruge tiden frem til den 12. september på at fastholde den glæde ved motion og løb, som Royal Run allerede har bragt med sig.”

Kronprinsen fik for nogle år siden idéen til Royal Run i anledning af sin 50-års fødselsdag. Royal Run er ikke et klassisk motionsløb med sluttiden i højsædet. Det er muligt både at løbe og gå på alle distancer, og der er særlige miles for familier, der for eksempel vil tage barnevognen med ud på ruten. Royal Run arrangeres af Bevæg dig for livet i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund.

Alle tilmeldinger vil blive overflyttet til den nye dato, men det er også muligt at vælge at få pengene refunderet. Mere information følger pr. e-mail til de tilmeldte i de kommende dage, oplyser organisationen bag Royal Run.