Ny omikron-undervariant kan blive dominerende

Af: Thea Andersen

|

07/06/2022

Nyheder
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Nu kan en ny omikron-variant blive dominerende.

Mest læste i dag

Torsdag kunne Statens Serum Institut (SSI) meddele, at en større andel af danskerne er blevet testet positive med to nye undervarianter af omikron.

Den ene af de to nye undervariant af omikron, BA.5, vil blive dominerende i Danmark i løbet af sommeren. Det vurderer SSI.

På nuværende tidspunkt ses en stigning af BA.5 i store dele af Europa.

Det skriver Magnus Heunicke (S) i et opslag på Twitter.

I opslaget skriver Magnus Heunicke, at omikron-undervarianten BA.5 fortsat stiger i Danmark.

I sidste uge var hele 17 procent af de danske tilfælde med denne variant.

"I øjeblikket fordobles den i Danmark hver 9. dag, det skyldes formentlig at den har få mutationer ift de hidtidige undervarianter af omikron," skriver han.

Ministeren understreger dog, at der er ingen alvorlige tegn på overdødelighed. Det gør han ud fra de lande, der har mere smitte med den variant end os.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig