Ny rapport: Her eksploderer smitten i Danmark

11/11/2021

Nicolai Busekist

Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.
En ny rapport fra Statens Serum Institut viser, at smitten især er eksploderet blandt skolebørn fra 6 til 11 år.

Mest læste i dag

Det er særligt blandt skolebørn i alderen fra 6 til 11 år, at smitten er eksploderet.

En ny tendensrapport fra Statens Serum Institut viser nemlig, at smitten blandt børn i denne aldersgruppe aldrig har været højere ifølge Ekstra Bladet.

Af denne rapport fremgår det, at incidensen blandt børn i denne alder lyder på 941 bekræftede tilfælde pr. 100.000.

Det er en kraftig stigning, da incidensen for blot tre uger siden lød på næsten en tredjedel af dette. Her lød incidensen nemlig på 300 bekræftede tilfælde pr. 100.000.

Derudover er incidensen blandt skolebørn i alderen fra 6 til 11 år mere end tre gange højere end den næsthøjeste incidens.

Ifølge rapporten fra Statens Serum Institut ses den næsthøjeste incidens blandt de 12- til 15-årige samt 40- til 49-årige, hvor den lyder på 305 bekræftede tilfælde pr. 100.000.

Rapporten viser dog, at børn i alderen fra 12 til 15 år også er hårdt ramt af smitte.

"Hvis man udelukkende ser på den del af de 12-15-årige, der ikke har taget imod tilbud om vaccination, så har de faktisk den højeste smitte og dermed en incidens, der er lidt højere end for de 6-11-årige," lyder det fra afdelingslæge Rebecca Legarth fra SSI.

Samtidig viser den nye rapport fra Statens Serum Institut også, at der er en generel stigning af antallet af smittede på tværs af alle aldersgrupper.

Positivprocenten er nemlig steget fra 2,3 procent til 2,5 procent, selvom antallet af borgere, der bliver testet også er vokset yderligere.

Derfor lægger Rebecca Legarth fra SSI heller ikke skjul på, at der er tale om en epidemi i vækst.

"Epidemien vokser stadig på tværs af landet. Den er fortsat højest i Region Hovedstaden, men væksten i smittetallene i de øvrige regioner ligger nu over væksten i Region Hovedstaden," siger hun.

Anbefalet til dig