Ny regel giver pensionister flere penge - men det stopper ikke der

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny regel har givet et hav af pensionister flere penge mellem hænderne.

Lige nu læser andre også

Pensionisterne jubler, når de får muligheden for at få flere penge mellem hænderne.

Derfor var der også smil og glade dage, da en række økonomiske incitamenter, som gjorde det mere attraktivt at blive på arbejdsmarkedet. så dagens lys.

Et stigende antal danskere valgt at blive længere tid på arbejdsmarkedet og i første omgang udskyde pensionen.

Det viser en ny undersøgelse fra Epinion, hvor det står klart, at 57 procent af danskerne overvejer at vente med at gå på pension.

Kunderådgivningschef i Sampension, Anne-Louise Lindkvist, lægger ikke skjul på, at udviklingen hænger sammen med flere faktorer.

På den ene side har efterløns- og folkepensionsalderen været stigende gennem de seneste år, hvilket naturligt skubber pensionsalderen frem.

Samtidig er der blevet indført flere økonomiske incitamenter, der gør det endnu mere fordelagtigt at fortsætte med at arbejde, selv efter man har nået pensionsalderen:

"Men samtidig er det løbende blevet gjort stadig mere økonomisk attraktivt at udskyde tilbagetrækningen, hvilket også har bidraget til, at danskerne i stigende grad bliver længere på arbejdsmarkedet", siger hun ifølge TV 2.

Ny lovgivning trådte i kraft

Særligt en lovændring, der trådte i kraft i januar 2023, har givet et mærkbart løft til tendensen.

Loven betyder, at pensionister ikke længere modregnes i deres ydelse, hvis deres ægtefælle eller samlever stadig er på arbejdsmarkedet.

Det har ifølge Anne-Louise Lindkvist resulteret i et decideret boom i antallet af danskere, der arbejder, selvom de modtager pension.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering oplyser, at 77.738 danskere i august var både i beskæftigelse og modtog folkepension, svarende til en stigning på næsten 19 procent i forhold til samme periode sidste år.

Men det stopper ikke her.

Tværtimod er der flere initiativer på vej, som forventes at gøre det endnu mere attraktivt at blive længere på arbejdsmarkedet.

I juli vedtog Folketinget nye regler, der fra 2026 vil introducere et ekstra beskæftigelsesfradrag for seniorer, der er tæt på pensionsalderen.

Derudover er det politisk aftalt, at den skattefrie gevinst for dem, der arbejder det første og andet år efter pensionsalderen, vil blive forhøjet i 2026 og igen i 2029.

Anbefalet til dig