Ny "sær" lovgivning kommer til at koste Anette 300.000: "Penge, jeg lige så godt kan hælde i havet"

Af: Lucas Andreas

|

16/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Arbejdet skal udføres inden udgangen af 2024, og Anette må derfor bide i det sure æble.

Lige nu læser andre også

Af og til er der lovgivning, hvor de berørte står tilbage og ryster på hovedet.

En af de lovkrav er netop, hvad Anette Bruun Nielsen er blevet ramt af.

Anette er ejer af Shell-tanken i Juelsminde, som står over for en betydelig økonomisk udfordring på grund af nye miljøkrav til tankstationer.

Det fortæller hun til Horsens Folkeblad, der har talt med den frustrerede tankejer.

En ny lovgivning fra Miljøministeriet, kendt som benzinstationsbekendtgørelsen, kræver, at ejere af tankstationer skal opgradere deres forpladser med en belægning, der forhindrer nedsivning af spildt brændstof.

Belægningen skal være forebyggelse af forurening af jord, grundvand og overfladevand fra benzin- og dieselsalgsanlæg.

For Anette betyder det en udgift på over 300.000 kroner og et estimeret omsætningstab på omkring 200.000 kroner.

Arbejdet, der skal udføres i næste uge, vil resultere i to dages lukning af tankstationen, hvor butikken også må holde lukket en af dagene.

"Så det er da ikke rart at vide, at jeg nu også har den her udgift. Det er jo penge, jeg lige så godt kan hælde i havet, for jeg kan jo ikke tjene dem ind igen," udtaler Anette Bruun Nielsen, der står over for den vanskelige beslutning om at finansiere projektet med egne midler eller optage et banklån.

Hun påpeger også, at denne udgift ikke vil give nogen direkte økonomisk gevinst, i modsætning til investeringer i butiksforbedringer.

Sær timing

Bekendtgørelsen blev vedtaget allerede i 2019, og tankstationerne fik frist til udgangen af i år til at gennemføre opgraderingen. Anette havde håbet på, at loven ville blive ændret eller droppet, men har nu ventet til sidste øjeblik med at få arbejdet udført.

Selvom hun forstår nødvendigheden af at beskytte miljøet, undrer Anette sig over timingen af lovgivningen, især set i lyset af den stigende overgang til elbiler, som regeringen også fremmer.

"Mine forældre, der havde tanken før mig, overtog den i 1976, og der var tank før det, så der er jo sivet en del ned gennem årene. Samtidig ønsker regeringen jo også, at vi kører i elbiler i fremtiden, så det er et sært tidspunkt, de laver lovgivningen på," siger hun til Horsens Folkeblad.

Anette forbliver dog optimistisk for tanken og har da også fået bekræftet støtte fra banken.

Anbefalet til dig