Ny skat kan ramme de danske borgere: Bliver kaldt for unaturlig

Nyheder
Foto: Shutterstock
En ny skat er på vej.

Mest læste i dag

Det er ikke længe siden, at Folketinget vedtog en ny lov, som skal sikre mere danskproduceret indhold.

Torsdag blev de enige om, at streamingtjenester som Netflix og Viaplay fremover skal betale en afgift på to procent af deres omsætning i Danmark.

Dertil kommer et tillægsbidrag på tre procent, hvilket bringer det samlede bidrag op på fem procent. Dog kan tjenesterne undgå det ekstra bidrag, hvis de investerer fem procent eller mere af deres omsætning i Danmark på dansk indhold.

Dog viser det sig nu, at den lov, der skulle gavne forbrugerne, kan ende med at ramme dem i stedet.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

Lars Bo Jeppesen, der er direktør for Viaplay Danmark, ser ikke den nye skat som nogen hjælp og påpeger, at tiltaget virker 'grotesk':

"Vi er grundlæggende uenige i behovet for et kulturbidrag, som i vores optik simpelthen bare er en ekstra skat pålagt streamingtjenester i Danmark. At vi nu straffes for at have investeret flere hundrede millioner kroner om året i dansk indhold ved at pålægges en ekstra skat, virker for os grotesk og forfejlet, skriver han i en mail til Ekstra Bladet.

Han påpeger efterfølgende, at Viaplay ikke ønsker at hæve priserne endnu engang, men at de simpelthen kan blive nødt til det for at drive en forretning med sorte tal på bundlinjen:

"Vi ønsker selvfølgelig ikke at skulle hæve priserne, fordi politikerne påfører os ekstra skatter, men når man gør det sværere at drive en rentabel forretning, stiger priserne jo desværre ofte for forbrugerne".

TV 2 har i modsætning til Viaplay valgt at acceptere den nye skat, selvom de dog påpeger, at den er 'unaturlig'.

Anbefalet til dig