Ny skat på vej: Den bliver kaldt for 'helt afgørende'

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny skat er på vej.

Mest læste i dag

Folketinget har vedtaget en ny lov, der skal sikre mere danskproduceret indhold.

Torsdag blev de enige om, at streamingtjenester som Netflix og HBO Max fremover skal betale en afgift på to procent af deres omsætning i Danmark.

Dertil kommer et tillægsbidrag på tre procent, hvilket bringer det samlede bidrag op på fem procent. Dog kan tjenesterne undgå det ekstra bidrag, hvis de investerer fem procent eller mere af deres omsætning i Danmark på dansk indhold.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

Loven blev oprindeligt vedtaget i december 2023, men måtte genbehandles på grund af en procedurefejl. Det har dog ikke ændret på, hvornår streamingtjenesterne skal begynde at betale bidraget.

Det er nemlig i 2025.

Støtte til lokale medier øges

Samtidig har Folketinget vedtaget en anden lov, der forbedrer vilkårene for lokale ugeaviser, podcasts og radioproducenter.

De lokale ugeaviser får nu mulighed for at modtage støtte, der dækker op til 60 procent af deres redaktionelle omkostninger, med et maksimum på en million kroner årligt per ugeavis.

Tidligere var loftet sat ved 35 procent og 350.000 kroner per ugeavis.

Jakob Engel-Schmidt kaster lys over, at hævelsen af støttelofterne er "helt afgørende" for at understøtte lokal nyhedsformidling og nærdemokrati:

"De nuværende støttelofter for ugeaviser har vist sig at været sat for lavt i forhold til i tilstrækkelig grad at understøtte den lokale nyhedsformidling og nærdemokratiet."

Disse nye tiltag vidner om, at der bliver gjort en betydelig indsats for at styrke dansk medieproduktion og støtte lokale medier i en konkurrencepræget branche.

Anbefalet til dig