Skattelettelser på vej: Giver familier 4.700 kroner mere mellem hænderne

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Udregninger viser, at flere danske familier vil få flere penge mellem hænderne.

Mest læste i dag

Regeringen har varslet en kommende skattereform med skattelettelser på næsten syv milliarder kroner ifølge flere medier. 

Denne reform forventes at give mange danskere et øget økonomisk råderum.

Beregninger fra den borgerlig-liberale tænketank Cepos viser, at en familie med to børn i en ejerbolig og en samlet årlig indkomst på 919.000 kroner, inklusive pension, vil opleve en samlet skattelettelse på 4.700 kroner årligt.

Det skriver Ekstra Bladet.

For familier med en højere årlig indkomst på lidt over 2 millioner kroner, vil reformen betyde, at de skal betale topskat, men ikke toptopskat. Ifølge Cepos' beregninger vil de stadig nyde godt af en skattelettelse på 13.800 kroner. 

Sagen er dog en anden for de såkaldte direktørfamilier med en samlet årlig lønindkomst på knap 5,7 millioner kroner, da de vil skulle betale varslede toptopskat. Dette vil medføre en ekstra skattebyrde på 67.600 kroner for en sådan familie sammenlignet med nu.

Selvom regeringens skattereform endnu ikke er officielt præsenteret, har flere medier, herunder Børsen, fået indsigt i de planlagte ændringer. 

Dette inkluderer hævelsen af det almindelige beskæftigelsesfradrag fra 10,65 procent til 12,75 procent samt en forøgelse af det maksimale beskæftigelsesfradrag til 54.200 kroner fra de nuværende 45.600 kroner.

Regeringen har også til hensigt at indføre en ny mellemskat på 7,5 procent for indkomster mellem 618.400 kroner og 750.000 kroner årligt før AM-bidrag. 

Derudover planlægger regeringen at implementere en omstridt toptopskat på 5 procent for årslønninger over 2,5 millioner kroner før AM-bidrag.

Anbefalet til dig