Ny statue af dronningen får kritik: "Det ligner hende overhovedet ikke!"

Nyheder
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Synes du, det ligner hende?

Lige nu læser andre også

Vi kender alle sammen til skræk-billederne fra forskellige voksmuseer verden over, hvor det der skulle være en vellignende skulptur i stedet bliver noget fra et mareridt.

Sådan er det også gået med en nyligt afsløret statue af dronning Elizabeth II på Antrim Castle i Nordirland. Den har nemlig skabt stor debat online i følge Dagens.

Et nyt look

Statuen, der også inkluderer prins Philip og to af dronningens elskede corgi'er, blev skabt af kunstneren Anto Brennan.

Mens skulpturene af prins Philip og hundene er blevet positivt modtaget, har mange kritiseret fremstillingen af dronningen og mener, at den ikke ligner hende.

Lokalrådsmedlem Vera McWilliam udtalte: "Det ligner slet ikke dronningen," en holdning som mange andre borgere og besøgende deler.

En anden turist fra London, der besøgte området med sine venner, sagde, at selvom statuen var en passende hyldest, lignede den ikke dronningen.

"Prins Philip og corgi'erne ser fine ud, men dronningen ligner ikke hende," kommenterede han.

Fjerner kommentarsporet

På trods af kritikken forsvarrede andre værket. Brenda, en besøgende fra Lisburn, mente, at dronningen burde have været portrætteret som ældre, men fandt stadig skulpturen charmerende.

Hun bemærkede: "Det er meget sødt. Man kan se, hvem de er, men de kunne have fanget hendes ældre udseende bedre."

En anden besøgende, Francis, var begejstret for statuen og roste den ungdommelige fremstilling af dronningen. Han sagde: "De har fanget hende perfekt. Jeg tror, både dronningen og prins Philip ville have været tilfredse."

På grund af de delte reaktioner blev Antrim og Newtownabbey Boroughs sociale medieopslag om statuen deaktiveret efter at have modtaget mange kritiske kommentarer.

Viceborgmester Paul Dunlop tog kontroversen op og sagde:

"Alle har deres egen mening, men det, der betyder noget, er, hvad statuen repræsenterer."

Statuen blev bestilt i januar 2023, to år efter dronningens død.

Anbefalet til dig