Ny tarifmodel træder i kraft 1. januar: Sådan kan du bruge den til din egen fordel

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du kan spare en masse penge, hvis du udnytter tarifmodellen til dig egen fordel.

Lige nu læser andre også

Fra 1. januar 2024 vil næsten alle danske elbrugere – omkring 95 procent – blive påvirket af en ny tarifmodel.

Denne model, som går under navnet tarifmodel 3.0, inddeler døgnet i tre daglige lastperioder, hvor prisen for elektricitet varierer afhængigt af perioden.

Det skriver Avisen.

Christian Sand, der er forbrugerpolitisk rådgiver hos Forbrugerrådet Tænk, understreger vigtigheden af at være opmærksom på forbrugstidspunkter, når modellen er trådt i kraft:

"Nettariffen er en stor del af elkundens samlede elpris, så det kan være en god idé at tænke over, hvornår du bruger strømmen", udtaler han og fortsætter:

"Selv om elprisen i øjeblikket stadig er lavere end for et års tid siden, så betyder den nye model, at prisen godt kan gå hen og blive ret høj, hvis man ikke tænker over, hvordan man bruger strømmen."

Forbruget i den dyreste periode, der er kendt som spidsbelastningsperioden, som ligger fra klokken 17.00 til 21.00, er faldet med ti procent siden 2020, ifølge Green Power Denmark.

Denne adfærdsændring er ikke kun økonomisk fordelagtig for forbrugerne, men bidrager også til en mere effektiv udnyttelse af elnettet og mindsker behovet for dyre udvidelser.

I kernen af den nye tarifmodel ligger et incitament for forbrugerne til at sprede deres forbrug jævnt over døgnets timer, hvilket ikke kun er økonomisk men også miljømæssigt fordelagtigt.

Med denne model får danskerne en unik mulighed for at påtage sig en mere aktiv rolle i energiforbruget og dermed bidrage til en mere bæredygtig fremtid samt sikre sig, at elregningen ikke løber af sporet.

Anbefalet til dig