Ny trussel mod Vesten: Putin 'klargør atomvåben'

Af: Ida Hansson

|

14/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Putin ser ud til at have fornyet sin atomtrussel mod Vesten ved at klargøre et strategisk missil.

Mest læste i dag

Videooptagelser viser, at den enorme Yars-raket bliver installeret i en silo på et militærkompleks lige uden for Moskva.

Rusland bygger op til mere 'atom showboating', mens de forbereder sig på at markere den årlige Strategic Missile Forces Day den 17. december.

Yars interkontinentale ballistiske missil, som har en rækkevidde på 12070.08 kilometer, blev installeret i en silo-affyringsrampe ved hjælp af en speciel transport- og lasteenhed.

De 'komplicerede teknologiske operationer' tog et par timer.

Delingskommandant oberst Alexei Sokolov gjorde det klart, at øvelsen havde til formål at sende en besked til Vesten, med både Storbritannien og USA inden for rækkevidde.

"Vigtigheden af ​​denne operation ligger i det faktum, at det næste missil vil blive sat på kamptjeneste efter planen," sagde han.

"Jeg føler mig stolt af Rusland, at mit land tager sådanne produkter i brug, så fædrelandet kan sove godt," sagde Kampingeniør Vadim Vyazovsky til TV Zvezda, det russiske forsvarsministeriums egen kanal.

Yars er en modifikation af Topol-M missilsystemet og blev første gang indsat i 2009. Det skriver Metro.

Det sker, efter at Putin skrottede sin årlige maraton-nyhedskonference efter en række tilbageslag på slagmarken i Ukraine - bredt set som stiltiende anerkendelse af, at hans 'særlige militæroperation' er gået galt.

Den russiske præsident bruger typisk årsafslutningsritualet til at polere sit image, idet han besvarer en lang række spørgsmål om indenrigs- og udenrigspolitik for at demonstrere sit greb om detaljer og give et skin af åbenhed, selvom begivenheden er stramt scenestyret.

Men i år ville det være umuligt at undgå ubehagelige spørgsmål om det russiske militærs bommert - selv ved en meget koreograferet begivenhed.

Putin har også aflyst et andet årligt arrangement i år, et tv-transmitteret call-in show, hvor han svarer på spørgsmål fra offentligheden for at pleje sit 'Far af nationen-image'.

Anbefalet til dig