Ny trussel om atomvåben og 3. Verdenskrig: "Den første, der bliver ramt, vil være London"

24/06/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putin-allieret truer Storbritannien med atomvåben og tredje verdenskrig.

Mest læste i dag

En tæt allieret med Putin har sensationelt opfordret til, at London bliver ramt først i en tredje verdenskrig, fordi "truslen mod verden kommer fra the Anglo-Saxons."

Andrey Gurulyov, 54, medlem af det russiske parlaments forsvarsudvalg, gik ind for den russiske invasion af NATO's baltiske lande for at forhindre, at Vesten blokerer den russiske eksklave Kaliningrad.

På stats-tv's Channel 1 sagde han, at der ikke var nogen anden måde at forhindre blokaden af ​​enklaven, som er klemt inde mellem Polen og Litauen langs den baltiske kyst, omkring 1300 kilometer fra Moskva.

Et sådant skridt ville udløse NATOs paragraf fem og sandsynligvis tredje verdenskrig. Klausul fem bestemmer, at hvis en NATO-allieret er offer for et væbnet angreb, vil hvert andet medlem af Alliancen betragte denne voldshandling som et væbnet angreb mod alle medlemmer.

"Vi vil ødelægge hele gruppen af ​​fjendens rumsatellitter under den første luftoperation," sagde generalløjtnant Gurulyov, en øverstkommanderende, der nu repræsenterer Forenet Rusland, det største politiske parti, der er pro-Vladimir Putin.

"Vi er ligeglade med, om de er amerikanske eller britiske, vi ville se dem alle som NATO. For det andet vil vi afbøde hele systemet med antimissilforsvar, overalt og 100 procent", sagde han og fortsatte:

"For det tredje vil vi bestemt ikke starte fra Warszawa, Paris eller Berlin. Den første, der bliver ramt, bliver London. Det er krystalklart, at truslen mod verden kommer der fra."

Ligesom andre Moskva-hardliners mener han, at Vesten - især på det kontinentale Europa - ikke 'har mave' til en rigtig krig. Det skriver Daily Star.

Generalen afviste andre russiske eksperters planer om at lave en korridor gennem Litauen for at forsyne Østersøeksklaven Kaliningrad.

Den såkaldte 'Suvalkovsky-korridor' går fra Hviderusland til Litauen. Han ser en sådan strategi som en vestlig fælde, fordi Putins hær ville blive flankeret på to sider af NATO-tropper.

Hans strategi er at vende den litauiske hovedstad tilbage til sin tidligere identitet som Vilno, og den estiske hovedstad Tallinn tilbage til Reval.

Anbefalet til dig