Ny undersøgelse afslører: Rammer hver fjerde dansker

27/5/22 07:23

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Hver fjerde dansker er mere stresset end tidligere.

Hovedpine, dårlig søvn og indre uro. Det er blot tre af symptomerne på stress, som alt for mange danskere desværre lever med.

En ny Gallup-undersøgelse viser nemlig, at hver fjerde dansker føler sig mere stresset end tidligere, og skadetal for sundhedsforsikring hos Gjensidige viser, at antallet af sager med stress er steget med 31 % fra første kvartal i 2021 til første kvartal i 2022.

”Mange der oplever stress, kan heldigvis få det bedre relativt hurtigt, hvis de får den rigtige støtte og hjælp, men det er vigtigt, at man tager det seriøst. Der hersker desværre stadig en fordom om, at psykisk sygdom kan afhjælpes ved, at man for eksempel deltager i foreningslivet, men selv problemer med stress, skal man tage seriøst, præcis som hvis man har en fysisk lidelse,” siger Louise Brix, fagchef for Sundhed i Gjensidige i en pressemeddelelse.

Tal fra Bedre Psykiatri viser, at hver tredje dansker rammes af psykisk sygdom i løbet af livet, hvilket understreger hvor vigtigt det er, at det bliver taget seriøst.

Flere stressforløb, men også flere tunge forløb

Hvis man ikke får taget stress i opløbet, er der risiko for, at det kan udvikle sig til angst og depression. Derfor er det vigtigt, at man får snakket med sin læge om det, hvis man begynder at mærke symptomer i hverdagen.

Stigningerne i antal sager med både stress og angst, kan der dog være mange forklaringer på.

”Mange danskere har været dybt påvirket af de meget store ændringer, vi har været underlagt de sidste to år, og når der så følger krig i Europa og økonomisk utryghed, så kan det være med til at øge stresspåvirkningen i mange. Det er også det, vi ser resultatet af blandt vores kunder, hvor efterspørgslen på stresshåndtering har været stødt stigende,” siger Louise Brix.