Ny undersøgelse: At drikke øl nedsætter risikoen for et par alvorlige sygdomme

22/07/2023

Redaktion .

Foto: Shutterstock
At drikke alkohol er kendt for, at bidrage til en række sundhedsrisici som hjertesygdomme og forhøjet blodtryk. Det viser sig dog nu, at hvis man nyder en øl lejlighedsvist, kan det have mindst en sundhedsmæssig fordel.

Mest læste i dag

Medicinske eksperter siger, at det, at drikke øl i moderate mængder, faktisk kan give nogle fordele, der angiveligt kan sænke risikoen for demens og hjernesvind.

Ifølge en nylig analyse fra London Medical Laboratory, kan øl reducere risikoen for en række lidelser, herunder demens. Det skriver The Sun.

London Medical Laboratory sagde, at de analyserede årtiers værdi af forskning, der afslørede nogle gode nyheder til sommerens ankomst. 

Laboratoriets chef Quinton Fivelman sagde: 

“Et moderat forbrug af øl, kan aktivt forbedre deres helbred.” 

“Vores analyse af forskning fra USA, Italien og Storbritannien viser, at et moderat ølforbrug er forbundet med en stigning i knogletæthed, kardiovaskulære og immunologiske fordele.” 

Han tilføjer: 

“Det er også forbundet med antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber.” 

Ifølge Fivelman, afslørede forskning offentliggjort i bladet “Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases” nogle overbevisende data, om de gavnlige sundhedsmæssige virkninger af et moderat ølforbrug. 

Han sagde: 

“Det måske mest interessante er, at et moderat alkoholforbrug beskytter raske voksne og kardiovaskulære patienter mod total dødelighed.”

“Med andre ord reduceres risikoen for død af alle årsager, for folk der indtager moderate mængder af al alkohol, inklusive øl, sammenlignet med enten dem der er afholdende eller storforbrugere af alkohol.”

Artiklen skitserede samstemmende forskning, der støttede resultaterne fra Fivelman og hans team på laboratorierne.

Udgivelsen sagde, at forskning har vist tegn på, at et moderat forbrug af øl, kan reducere risikoen for hjertekarsygdomme.

London Medical Laboratories sagde i en pressemeddelelse: 

“Undersøgelser tyder på, at et moderat forbrug af øl og vin giver større kardiovaskulær beskyttelse end spiritus.” 

Ifølge eksperterne har flere undersøgelser fundet sammenhænge mellem nedsat demens risici og moderat drikkeri. 

En undersøgelse fra “Age and Ageing Journal” viste, at raten af demens faldt 60 procent hos mennesker, der indtog to til tre genstande dagligt.

I alt 3.000 tyskere blev inkluderet i undersøgelsen, alle i alderen 75 år og ældre.

En anden undersøgelse i Rotterdam, fandt lignende resultater hos 8.000 mennesker i alderen 55 år og derover. 

I Rotterdam-undersøgelsen havde både mennesker, der drak for meget og mennesker der ingen alkohol drak, en højere risiko for, at få demens. 

Men forskerne på laboratorierne siger, at dette ikke blot er en gratis billet til, at drikke alkohol.

Eksperterne understregede alle, at det, at drikke i moderate mængder, var en meget kritisk faktor for, at alkohol skulle have nogen sundhedsmæssige fordele.

“Enhver fordel vi har nævnt, modvirkes af for meget alkohol,” sagde forskerne.

“Langsigtet tungt drikkeri, kan føre til hjertesygdomme og øge din risiko for at få kræft.” 

Eksperterne tilføjede, at Alzheimerforeningen advarer mod og fraråder rutinemæssigt drikkeri.

Det at drikke alkohol, kan faktisk udløse en alkoholrelateret demens, som er en type hjerneskade forårsaget af alkohol, forklarer eksperterne.

Anbefalet til dig