Denne drik reducerer diabetes risikoen med næsten en femtedel, fandt en undersøgelse.
Lige nu læser andre
Forskere siger, at antioxidanterne i denne drik holder type-2 diabetes i skak.
Folk, der synker fire eller flere kopper om dagen, sænkede deres risiko for at få diabetes med 17 procent.
En til tre kopper reducerer det med fire procent.
Den Kina-baserede undersøgelse, med Xiaying Li som hovedforsker, sagde resultaterne var spændende.
Læs også
Undersøgelsen, der blev afsløret på konferencen European Association for the Study og Diabetes, brugte data fra en million mennesker.
Resultaterne viste, at drikke sort te, grøn te, eller Oolong te, alle gav et sundheds boost.
Forskere siger, at antioxidanter holder cellerne sunde og hjælper med at absorbere sukker.
Xiaying Li tilføjede:
“At drikke te er gavnligt for at reducere risikoen, men kun ved høje doser, mindst fire kopper om dagen.”
“Det er muligt, at komponenter i te som polyfenoler kan reducere blodsukkerniveauet. Men en tilstrækkelig mængde af disse bioaktive forbindelser kan være nødvendige for at være effektive.”
Type 2-diabetes, normalt forårsaget af at bære ekstra vægt, påvirker 252.000 danskere. Det skriver Diabetesforeningen.
Symptomerne på Type 2 diabetes kan være:
-
Tørst
-
Tissetrang
-
Synsforstyrrelser
-
Kløe omkring kønsorganerne
-
Infektion i hud og slimhinder
-
Vanskelig heling af sår
-
Uoplagthed – træthed, kvalme, dårligere almen helbredstilstand
Det rapporterer The Sun.