Ny undervariant af Covid-Omikron fundet i Shanghai: Nu skal der testes

11/07/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
I Byen Shanghai i Kina, har man opdaget et Covid-19 tilfælde, der involverer en ny undervariant til Omikron.

Mest læste i dag

Undervarianten hedder Omikron BA.5.2.1, det fortalte en embedsmand på en briefing søndag. 

Det signalerede dermed, de komplikationer, Kina står over for, for at holde trit med nye mutationer, da de forfølger deres “nul-covid” politik. Det skriver Reuters.

Smittetilfældet, der blev fundet i finans distriktet Pudong den 8. juli, var forbundet med et tilfælde fra udlandet, sagde Zhao Dandan, vicedirektør for byen sundhedskommission. 

Shanghai kom ud af en nedlukning i begyndelsen af juni, der havde varet omkring to måder, men de har fortsat med, at indføre hårde restriktioner.

De lukker simpelthen bygninger og forbindelser, så snart nye potentielle smittekæder dukker op.

“Vores by, har for nylig fortsat med, at rapportere flere lokalt overførte positive tilfælde af Covid-19, og risikoen for, at epidemien spreder sig gennem samfundet, er fortsat meget høj,” advarede Zhao fra Shanghais sundhedskommission.

Han sagde, at beboere i flere store Shanghai distrikter, kommer til at gennemgå to runder af Covid-test fra den 12. til den 14. juli, i et forsøg på, at bringe potentielle nye udbrud under kontrol.

Omikron BA.5-varianten, der driver den nye bølge af Covid-19 infektioner i udlandet, blev først opdaget i Kina den 13. Maj hos en 37-årig mandlig patient, der var fløjet til Shanghai fra Uganda, ifølge kinesiske myndigheder.

Variant BA.5 har vist sig at have en accelereret smittehastighed og en forbedret immun flugts evne, sagde Yuan Zhengan, medlem af byen ekspertrådgivningsgruppe om forebyggelse af Covid, der talte på søndagens briefing.

Men, vaccination er stadig effektiv til, at forhindre BA.5 i, at forårsage alvorlig sygdom eller død, tilføjede han.

Anbefalet til dig