Ny USA-aftale kan sikre danskerne flere penge

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Amerikanernes nye klima-og sundhedspakke kan medføre flere penge til danskernes pensionsopsparinger

Mest læste i dag

Fredag blev Joe Bidens klima- og sundhedspakke godkendt i Repræsentanternes Hus i USA.

Pakken omfatter 430 milliarder dollars i nye udgifter til at reducere emissioner, investere i grønne energiteknologier og forlænge støtten til Affordable Care Act.

Lovforslaget tilbyder en række skattefradrag til folk, der skifter til renere energikilder, herunder elbiler og solpaneler på hustage. Disse incitamenter vil træde i kraft i 2023 og vil ifølge Demokraterne betyde en 40 procent reduktion af drivhusgasemissionerne i forhold til 2005-niveauet ved udgangen af årtiet.

Pakken kan såmænd også vise sig at sikre danske pensionsopsparere flere penge.

Det mener i hvert fald Tom Vile Jensen, der er underdirektør i brancheorganisationen for forsikrings- og pensionsselskaber, F&P.

"Det kan gå hen og blive en rigtig god forretning for de danske pensionsopsparere. For når amerikanerne skal bruge godt 3000 milliarder kroner på blandt andet vindmøller og solceller, kan vi blive en del af det," siger han ifølge B.T.

I mange år har danske pensionsselskaber og virksomheder nemlig specialisteret sig og investeret i netop grønne teknologier.

Det betyder, at der vil være rig mulighed for at byde sig til ved hjælp af netop disse investeringer og teknologier.

Danske pensionsopsparere kan dermed få en andel af nogle af de penge, som USA kommer til at bruge under omstillingen.

Planen, der i USA kaldes 'Inflation Reduction Act', kommer altså til at koste uhyre mange penge, hvilket altså kan vise sig at blive danske kroner på danskernes pensionsopsparinger.

Anbefalet til dig