Ny vaccine-melding fra Søren Brostrøm: 'Det får I svar på senere'

Foto: Sundhedsstyrelsen

Nu er er nyt fra direktøren i Sundhedsstyrelsen

Torsdag var der indkaldt til pressemøde i Sundhesministeriet. Årsagen var den store genåbningsaftale, som alle Folketingets partier - undtagen Nye Borgerlige - fik på plads natten til torsdag. 

 

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, var en af deltagerne på pressemødet. Han sad med ved forhandlingsbordet hele natten, så spørgsmålene er mange. En del af dem gik på vacciner. Her pegede Søren Brostrøm på, at en del af danskerne - hvis ikke alle - kan få behov for flere end de to vaccinestik, der indtil videre er planlagt. 

"Vi begynder også at tænke over en re-vaccinations-strategi. Om lidt er alle vaccineret, og hvad skal der så ske. Det får I svar på senere," udtaler Søren Brostrøm på pressemødet. 

Dør i hænderne på dyrlægen - Men det kunne være undgået

Nødt til at være realistiske

Det er kommet frem, at den tyske vaccine - CureVac - ikke når at blive godkendt til den deadline, som ellers var planlagt. Det kommer til at betyde yderligere forsinkelser i vaccineudrulningen. Brostrøm mener, at det vil forsinke vaccinationen af de to sidste grupper med godt og vel to uger. 

 

Det mener Søren Brostrøm er realistisk. 

"Vi er nok nødt til ud fra et realistisk scenarie at se i øjnene, at vi skal udrulle vores vaccineudrulning med de to vacciner, vi har nu," siger Søren Brost på pressemødet. De to vacciner, han henviser til, er dem fra henholdsvis Pfizer og Moderna. De er begge fortsat en del af det danske vaccinationsprogram. 

"Det er selvfølgelig ærgerligt," siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen. 

Hver femte bryder loven uden at vide det: Nu advarer politiet