Ny vild forlystelse: Her bygges landets største og hurtigste rutsjebane

Rutsjebanen står klar til næste år. Planen er, at den skal se sådan her ud. Foto: Fårup Sommerland

Føniks forventes at stå klar til næste år

Forlystelsesparken Fårup Sommerland vil fra næste sæson kunne byde gæsterne velkomne til Danmarks absolut største rutsjebane, der har en højde på 40 meter og en topfart på 95 kilometer i timen. Forlystelsen, der får navnet Fønix, vil koste Fårup Sommerland tæt på 100 mio. kr., og rutsjebanen bliver således med afstand den største forlystelses-investering nogensinde i parkens 46-årige historie.

Det fortæller forlystelsesparken ondag i en pressemeddelelse. 

Gæster med en trang til et adrenalinsus kan godt begynde at gnide sig i hænderne og rette blikket mod Danmark og Nordjylland i 2022. Forlystelsesparken Fårup Sommerland kan næste år slå dørene op til Danmarks ubetinget største rutsjebane, når Fønix vil rejse sig fra skovbunden og stige 40 meter op mod himlen over Fårup Sommerland.

Læs også

Storebæltsbroen slår alarm: Disse dage bliver trafikken tæt

Største og hurtigste

Hos forlystelsesparken glæder direktøren sig til at kunne åbne for den nye rutsjebane. 

Foto: Fårup Sommerland

"Det her er en historisk stor dag for Fårup Sommerland. Vi er ualmindelig stolte over, at vi nu endelig kan løfte sløret for, at Fårup kommer til at have Danmarks absolut største rutsjebane fra næste år. Det er en tilføjelse, vi har arbejdet på gennem lang tid, og vi ser ekstremt meget frem til at kunne nyde udsigten til Fønix i forlystelsesparken inden længe," siger Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland.

Udover at være Danmarks største rutsjebane vil Fønix også blive den hurtigste med en topfart på 95 kilometer i timen. Rutsjebanen bliver 40 meter høj, mere end 900 meter lang og er samtidig den rutsjebane med mest såkaldt airtime - oplevelse af vægtløshed - i Skandinavien med 14 forskellige elementer som drop, loops og twists.

Samtidig bliver Fønix den første rutsjebane i verden med et såkaldt stall loop, hvor det klassiske loop kombineres med en omvendt camelback, som giver en oplevelse af vægtløshed i 2,5 sekunder. Fårup Sommerland-direktør Niels Jørgen Jensen forventer, at Fønix’ nyskabende design vil føre international opmærksomhed med sig.

Læs også

Hver femte bryder loven uden at vide det: Nu advarer politiet

 

 

 

 

 

 

Læs også