Nybyggerne-par om stor sorg: Har svært ved at tro på, at gode ting kan ske

29/10/20 13:54

Sarah Steenfeldt

Trine og Mikkel Kan ses i Nybyggerne som sendes på TV 2 og TV 2 Play. Foto: Andre Blinkilde/ TV 2
Mikkel og Trine fra dette års sæson af Nybyggerne, bærer på en tung bagage.

Der blev åbnet op, for de helt store følelser, da parret i de seneste afsnit, blev konfronteret med en stor sorg.

Undervejs skal parret indrette to ekstra værelser - værelser som vil være ideelle børneværelser. Og netop dette, er en stor sorg for parret. 

Trine og Mikkel har nemlig mistet to børn. 

“Efter vi fik Saga, blev Trine gravid med Alva, som var vores lille datter, men som vi på en scanning fandt ud af var meget syg og ikke ville overleve. Derefter har vi ikke kunne blive gravide på naturligvis, så vi har været i fertilitetabehandling i nogle år,” fortæller Mikkel.

Et mirakel afløst af stor sorg

Pludselig skete miraklet og Trine blev igen gravid, denne gang med en lille dreng. Men lykken brast og de fandt ud af, at deres lille søn Ask, også var alvorligt syg. Det fandt de først ud af, så langt henne i graviditeten, at Trine blev nødt til at føde deres lille dreng.

Men Alva og Ask er ikke glemt.

Trine og Mikkel mindes deres to børn. De sætter en uro op i et af de to værelser - en uro som er lavet som et stamtræ. Den symboliserer både fortiden og fremtiden. Alva og Ask har en plads på uroen, sammen med Saga - og der er også plads til flere navne, hvis parret i fremtiden får flere børn.

De sidste to år, har parret haft svært ved at tro på, at der kunne ske gode ting for dem. Derfor betyder det, at deltage i Nybyggerne ekstra meget for dem. Programmet lå nemlig på et tidspunkt, hvor parret stod overfor nogle svære tidspunkter, hvilket programmet har hjulpet på.