Nyd det rolige vejr så længe det varer: DMI melder om stort vejrskifte

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Inden længe melder et stort vejrskifte sin ankomst.

Mest læste i dag

Weekenden er nu skudt i gang, og mens en stor del af borgerne ser frem til at holde fri fra hverdagens strabadser, så venter der et vejrskifte lige om hjørnet, som er alt andet sød musik i de flestes ører.

Selvom temperaturerne de seneste dage er steget stødt, så skal man ikke pakke hue og handskerne for langt væk, da vintervejret vender tilbage inden længe.

Det skriver DMI på deres hjemmeside.

I første omgang skal weekendens vejr dog passere, og her vil mild luft komme ind over Danmark fra vest. Lunest bliver det i dag, lørdag, hvor temperaturer kommer til at ligge mellem 3 og 5 plusgrader. Derudover bliver det blæsende, og der vil også være mulighed for lidt regn - måske endda lokalt slud.

Søndag bliver det lidt mindre varmt, da der her kun vil være mellem 2 og 4 graders varme. Til gengæld bliver det mere tørt, skønt der kan komme lidt byger i Jylland. Både lørdag og søndag vil vi kunne få solen at se.

Smelter sneen bort i weekenden?

Svare til netop det spørgsmål er både ja og nej. Noget af sneen vil smelte bort, men nok ikke det hele. Nattemperaturen i weekenden falder mange steder til frysepunktet eller lidt lavere, og det vil holde på en del af sneen. Kun i det vestlige Jylland vil sneen kunne forsvinde helt. Her vil det være varmest og helt uden nattefrost.

Men når weekenden synger på sidste vers, så vender den bidende kulde tilbage og får sit tag over Danmark.

Det starter faktisk allerede i løbet af søndagen, hvor luften bliver lidt køligere - men i næste uge er vi tilbage med dagtemperaturer omkring frysepunktet og hvidt i nedbøren.

Men det stopper ikke her.

Nattetemperaturerne daler til ned mellem tre og otte graders frost, lokalt ned mellem 8 og 13 graders frost. Desuden bliver det skyet med slud- eller snebyger, men ind imellem også lidt eller nogen sol.

Anbefalet til dig