Nye afgifter på vej: Rammer stort set alle danskere

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Kulturministeren har indkaldt til forhandlinger om en ny afgift, der kommer til at ramme stort set alle danskere.

Mest læste i dag

For de fleste danskere er afgifter noget, som fanden har skabt, men desværre er det ofte en nødvendighed for at få det hele til at løbe rundt i en velfærdsstat som Danmark.

I snarlig fremtid kan der være nye afgifter på vej, og det kommer til at ramme stort set alle danskere.

Kulturministeriet har nemlig udsendt en pressemeddelelse, hvori de skriver, at kulturminister Rasmus Prehn har indkaldt til forhandlinger, der skal føre til en modernisering af de blankbånds-afgifter, der er i Danmark.

Disse blankbånds-afgifter har der været for at kompensere de personer, der har ophavsrettighederne til blandt andet musik, spil og film, som mange har piratkopieret via CD’er eller DVD’er.

I dag er det dog sådan, at de fleste der kopiere musik gør det via deres computer og telefon, og derfor vil kulturministeren forhandle om afgifter på netop computere og smartphones.

Stævnet for 600 millioner

Det sker blandt andet som følge af, at Copydan har stævnet den danske stat for 600 millioner kroner i 2019. Det gjorde de fordi, at computere og mobiltelefoner ikke er inkluderet i den nuværende aftale.

“I Danmark sikres rettighedshaverne denne kompensation dels ved en afgift på såkaldte løse lagringsmedier som for eksempel blanke CD’er og DVD’er, dels af en statsfinansieret kompensation. Ordningen omfatter ikke såkaldte integrerede lagringsmedier som f.eks. mobiltelefoner, tablets, harddisk-optagere og bærbare computere,” lyder det i pressemeddelelsen fra kulturministeriet.

I 2018 blev der kompenseret for 26.4 millioner kroner til rettighedshaverne via den såkaldte blankbånds-afgift, men det beløb forventes altså at stige betragteligt, hvis de når til enighed om en afgift på mobiltelefoner og computere.

Hvis det bliver tilfældet, så vil det altså blive dyrere at købe en telefon eller en computer i Danmark.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig