Nye anbefalinger om julegudstjenester

Foto: Shutterstock

Dagen før juleaften er der blevet udsendt nye officielle anbefalinger om gudstjenester i de danske kirker.

Sundhedsmyndighederne har udsendt nye anbefalinger for de kommende julegudstjenester.

Læs også

Lige nu: Ny og mere smitsom coronamutation fundet

De lyder på, at samtlige julegudstjenester bør afholdes på maksimalt 30 minutter. Ligeledes angiver de også, at de bør være uden sang. 

Det skriver Kirkeministeriet på sin hjemmeside

"I betragtning af den traditionelle store kirkegang ved julegudstjenester har indsatsgruppen derfor ud fra en samlet vurdering besluttet at udsende en klar anbefaling om, at der ikke synges ved julegudstjenesterne i år. Indsatsgruppen anbefaler desuden, at dette års julegudstjenester afkortes mest muligt og højst varer 30 minutter," lyder den officielle anbefaling på. 

Det vil sige, at de anbefalinger, der blev præsenteret i mandags, nu er blevet skærpet. I mandags blev det nemlig meldt ud, at julegudstjenesterne maksimalt burde have en varighed på mellem 45 og 50 minutter. 

Det er noget, der efterfølgende skabte debat, da der er flere ansatte i folkekirken, der har givet udtryk for, at de bekymrede over, hvorvidt det kan føre til yderligere smittespredning med coronavirus, at det fortsat vil være muligt at deltage ved julegudstjenesterne.

Læs også

Skal du corona-vaccineres? Forbered dig på disse bivirkninger

SF er et af de partier, der har udtalt, at man mener, at der slet ikke bør være åbent i kirkerne på juleaften. Det er der desuden flere virologer, der også har erklæret sig enige i. 

 

Læs også