Nye bekendtskaber og øjne for egne evner - musik skal være drivkraft for handicappede borgere i Aalborg

09/05/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Aalborg Kommune
Musikken som Drivkraft er et nyt samarbejdsprojekt mellem Musikkens Hus og Aalborg Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning, der har til formål at styrke handicappede borgeres selvstændighed gennem meningsfulde netværk.

Mest læste i dag

Musikken er drivkraften bag et nyt samarbejde mellem Musikkens Hus og Aalborg Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning. Formålet med samarbejdet er at styrke borgere med handicaps selvstændighed gennem nye, meningsfulde netværk. Det sker gennem dagsarrangementet ”Musikken som Drivkraft”, der løber af stablen den 26. maj i Musikkens Hus. Her får borgerne mulighed for at opleve en koncert i et stort musikhus og ikke mindst muligheden for at deltage i planlægningen og afviklingen af koncerterne.

"Alle skal have det godt i Musikkens Hus, og vi er meget stolte af dette samarbejde med Aalborg Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning, hvor vi sammen kan bidrage til at udbrede kærligheden til musikken sammen med byens handicappede borgere. Vi tager endda skridtet videre og lader dem hjælpe vores dygtige personale med afviklingen af koncerterne, så de kan få øjnene op for deres egne evner i nye, meningsfulde netværk," lyder det fra direktør i Musikkens Hus, Lasse Rich Henningsen.

Borgerne vil denne dag hjælpe personalet i Musikkens Hus med forskellige jobfunktioner såsom at tjekke billetter, stå i garderoben samt servicering af kunstnere og frivillige.

"Vi arbejder på mange forskellige fronter med at skabe meningsfuld beskæftigelse for vores borgere med handicap – både som frivillige, men også på det ordinære arbejdsmarked. Musikken som Drivkraft er en rigtig god øvebane – dels for borgerne, som kan prøve sig selv af i et arbejdsfællesskab, men bestemt også for Musikkens Hus og resten af det omgivende samfund, som forhåbentlig får øjnene op for borgernes ressourcer. Og så får alle parter forhåbentlig også en rigtig sjov oplevelse," fortæller rådmand Jørgen Hein fra Ældre- og Handicapforvaltningen om Aalborg Kommunes baggrund for at deltage i samarbejdet.

Markedsdag og gratis koncerter

Musikken som Drivkraft består af en åben markedsdag samt to koncerter med Hardinger Band, som blandt andet består af de originale Shu-bi-dua medlemmer Michael Hardinger og Jørgen Thorup, som vil tage publikum med tilbage i tiden med en række klassikere som ”Hvalen Hvalborg” og ”Står på en Alpetop”. Den åbne markedsdag vil foregå i Musikkens Hus’ Indgangsfoyer og præsentere handicapområdet anno 2019, herunder de mangeartede indsatser og mangfoldigheden de forskellige aktivitetstilbud.

I løbet af dagen vil bands med tilknytning til handicapområdet desuden spille opvarmningskoncerter i Klassisk Sal med fri entré.

 

Anbefalet til dig