Nye bekymringer: Krigen kan vare i op til 10 år

28/04/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den britiske udenrigsminister frygter, at krigen i Ukraine kan vare i helt op til 10 år.

Mest læste i dag

Ukraine-krigen kan vare helt op til ti år, mener den engelske udenrigsminister Liz Truss, der fortæller vestlige allierede, at Putins Rusland er endnu mindre troværdigt end det tidligere Sovjetunionen.

Udenrigsministeren sagde, at den russiske leder er en 'desperat useriøs operatør', som ikke bør belønnes for sin aggression.

Regeringsembedsmænd er bekymrede over, at Putin kan iværksætte angreb på Moldova eller Georgien, hvis han får lov til at beholde ukrainsk territorium, hvilket trækker konflikten ud i mange år fremover.

I en stor udenrigspolitisk tale i går aftes advarede Liz Truss, hvis han 'lykkes, vil der være utallige yderligere elendighed over hele Europa og forfærdelige konsekvenser over hele kloden'. Det skriver DailyMail.

Den chokerende forudsigelse om krigens varighed kom, da de menneskelige omkostninger ved krig blev understreget af en hjerteskærende tredobbelt begravelse i Ukraine, som viste de sande menneskelige omkostninger ved det, som Putin har udløst på sit naboland.

Yuri Glodan blev tvunget til at begrave sin elskede tre måneder gamle datter Kira, sin kone Valeria og sin svigermor Lyudmila, efter at de blev dræbt i et russisk raketangreb på deres lejlighed bygger i lørdags.

Foto: Shutterstock

Ministre er bekymrede for, at Putin kan ty til kortdistance-atommissiler eller kemiske våben, efterhånden som han bliver mere og mere desperat.

Den Europæiske Union advarede onsdag Rusland om, at de ikke ville bøje sig for "afpresning" over sin støtte til Kiev, efter at Kreml afbrød gasforsyningen til Bulgarien og Polen.

Advarslen kom, da FN-chef Antonio Guterres ankom til Kiev for at møde præsident Zelensky, efter samtaler med Putin i Moskva, for at udvide den humanitære støtte og sikre civile evakueringer.

Da krigen, som allerede har krævet tusindvis af menneskeliv, gik ind i sin tredje måned, indrømmede Kyiv, at russiske styrker havde opnået fremgang i øst.

I sin økonomiske afbrydelse med Vesten afbrød Moskva gasforsyningerne til Bulgarien og Polen og to EU- og NATO-medlemmer, der støtter Ukraine i konflikten.

 

Anbefalet til dig