Nye bukser og en tur til Mors: Sådan vil beskeden nordjyde bruge millionen

02/9/20 07:46

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock.com
Pengene skal hellere deles ud med varm end kold hånd, fortæller han.

En mand i 70’erne fra Aalborg Kommune fik sig noget af en overraskelse en lørdag aften for nogle uger siden. Efter Lotto trækningen var overstået, ville han som vanligt lige tjekke sine tal for at se, om der skulle være gevinst.

"Jeg gik ind og tændte computeren for at skrive vindertallene ned på en lap papir. Den tog jeg så med ind i stuen og sammenlignede med tallene på min kupon. På række et var der en halvtredser, hvilket jeg har vundet mange gange før. Men så på række fire. Der passede de sgu alle sammen. Altså. Der var SYV rigtige," siger han meget højt.

Manden, der ønsker at være anonym, troede ikke sine egne øjne og måtte ind og starte computeren op igen.

"Jeg rystede over hele kroppen. Jeg skulle jo også lige se, hvad jeg egentlig havde vundet. Først så jeg det som 5000 kr. Men så gik det op for mig, at der var virkelig mange nuller. Da det gik op for mig, at jeg havde vundet 5.000.000 i en delt førstepræmie, kunne jeg slet ikke styre min krop. Jeg ringede til min søn og skreg nærmest til ham, at han skulle gå ind og åbne sin computer og fortælle mig Lotto tallene. Da han så de samme tal som mig, kunne jeg jo overbringe ham nyheden om, at hans gamle far var blevet millionær. Det var helt vildt. Jeg sov slet ikke den nat.Lå bare og rodede rundt."

En tilfældighed 

Det var en ren tilfældighed, at manden, som er millionær nr. 3707, spillede Lotto netop den lørdag, fortæller han.

"Jeg var nede i Kvickly og skulle egentlig have avisen. Så jeg stillede mig i kø ved kiosken. Men da det så blev min tur, havde jeg glemt at tage avisen med fra standeren. Så tænkte jeg. Nå, nu jeg er her, kan jeg lige så godt snuppe to Lynlotto. Jeg kan slet ikke forstå, at man kan have lov til at være så heldig," lyder det.

Den nybagte millionær mistede sin kone for nogle år siden og fortæller, at han selvfølgelig ville have ønsket, at hun stadig var der, så de kunne bruge pengene sammen.

"Der er mange ting, man kunne drømme om at gøre sammen, hvis hun stadig levede. Jeg har altid drømt om at se Grønland, men jeg er ikke sikker på, at jeg har lyst til at gøre det alene. Men nu må vi se. I første omgang skal jeg lige forstå, hvor mange penge, det egentlig er, jeg har vundet. Det er nok ikke helt gået op for mig endnu."

Beskedne ønsker

Udover en rejse har manden så beskedent et ønske som et par nye bukser. Han vil også gerne til København og opleve Cirkusrevyen næste år.

"Jeg har altid gerne villet se Cirkusrevyen, men jeg har haft lidt svært ved at bevæge mig udenfor Allborg. Men nu skal det være. Og jeg kan tilmed nå at se Ulf Pilgaards sidste optræden," lyder det. 

Den heldige millionær vil lægge lidt penge til side, til når han engang bliver så gammel, at han ikke kan passe sig selv og eget hus.

"Det er da rart at vide, at jeg ikke behøver at sidde på plejehjem og ikke have råd til en juice. Nu ved jeg, at jeg altid vil have mulighed til den bedste pleje. Det er da meget rart," siger han eftertænktsomt. 

Deler ud med "varm hånd"

Indtil da skal der deles ud af gevinsten til børn og børnebørn.

"Nogle af mine børn er i økonomiske problemer, og dem vil jeg selvfølgelig gerne hjælpe. Desværre er der jo grænser for, hvor meget man må dele ud af i forhold til skattevæsnet. Men både mine børn og børnebørn skal have, det de må få. Og så må jeg jo forkæle dem med gaver oveni. Jeg vil hellere dele ud af pengene med varm hånd, end med kold hånd. Det er jo sjovere at se glæden hos dem, mens jeg er i live. Det gør mig stolt og glad, at jeg kan hjælpe dem." 

Pengene er endnu ikke gået ind på millionærens konto, men når de gør, skal det også fejres med hele familien.

"Jeg har lovet dem, den største is, man kan købe for penge. Og så vil jeg gerne invitere dem med på ferie til næste år. Jeg kan godt lide Jesperhus Blomsterpark, der ligger ved Nykøbing Mors. Der er nogle hyggelige hytter, man kan leje, og på den måde være sammen og stadig have lidt privatliv. Det kunne være rigtig fint med sådan en familietur. Gevinsten skal simpelthen bare nydes."