Nye corona-regler træder i kraft fra i dag

19/8/20 06:17

Sarah Steenfeldt

Så er det i dag at nye regler træder i kraft. Foto: Shutterstock.com
Så er det fra i dag, at de nye regler er gældende.

Nu kan din aften i byen blive lidt længere, mens den i noget tid ikke har kunne vare længere end til klokken 24.00, kan byturen nu forlænges med et par timer.

Fra i dag kan barer og restauranter holde åbent to timer længere, hvilket betyder at de ikke behøver at lukke før klokken 02.00 - dog må de ikke lukke nye gæster ind efter klokken 23.00. 

Det oplyser DR på baggrund af en ny bekendtgørelse fra Lovtidende.dk.

Din bytur kan dog stadig ikke foregå på natklubber eller diskoteker, da de fortsat skal holde lukket til og med den 31. oktober. Dog er det tilladt for dem at holde åbent, hvis de kan ændre deres indretning, således at de kan følge retningslinjerne for restauranter og barer

Det gælder dog ikke alle

Det er dog ikke alle de nye regler gælder for - i Silkeborg og Aarhus må gæsterne stadig gå hjem klokken 24.00, da barer og restauranter her stadig ikke må holde åbent til klokken 02.00. Det skyldes at der store lokale stigninger i smittespredningen.

Hvor længe barer og restauranter i Silkeborg og Aarhus skal fortsætte med at lukke klokken 24.00 er uvist, det kommer an på hvordan smittetallene udvikler sig.