Nye corona-restriktioner på vej: Minister "kraftigt bekymret"

22/10/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Hvis smittetallene ikke falder, indføres der nye restriktioner i Danmark.

Mest læste i dag

Torsdag starter med en dyster besked fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

I et interview med nyhedsbureauet Ritzau fortæller ministeren, at han er bekymret over det aktuelle smittetal i Danmark. Onsdag i denne uge kunne Statens Serum Institut fortælle, at 630 nye person var blevet konstateret smittet i det forgangne døgn. 

De tal får nu sundheds- og ældreministeren til at slå fast, at hvis ikke de daglige tal falder og virussen løjer en kende af, så strammer regeringen skruen og indfører nye coronarestriktioner landet over. 

Kraftigt bekymret

Magnus Heunicke fortæller i interviewet, at hvis smittekurven ikke flader ud i løbet af de næste to til tre dage, så vil regeringen tage drastiske midler i brug. Han beskriver ikke præcis, hvilke coronarestriktioner regeringen overvejer. 

Det nuværende forsamlingsforbud udløber 31. oktober, så ligegyldigt hvordan smittekurven arter sig, skal regeringen forholde sig til, hvorvidt dette skal hæves fra de nuværende 50 personer eller sænkes til færre. 

Ministeren fortæller, at den nuværende stigning gør ham kraftigt bekymret. 

"Situationen er den, at vi nu ser en stigning, der giver anledning til kraftig bekymring," udtaler Magnus Heunicke, inden han uddyber: "Det er de næste to-tre dage, der bliver afgørende. Jeg kommer ikke til at afvise nogen som helst skærpede restriktioner eller regler. Vi følger det tæt, og myndighederne har skruet op for beredskabet."

 

Mest læste

Anbefalet til dig