Nye coronatal: Så mange lyntest var positive juleaftensdag

25/12/20 09:41

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
På juleaftensdag blev der også foretaget lyntest. Faktisk blev der foretaget hele 36.828 test af de fire private udbydere af de såkaldte hurtigtest.

Blandt de 36.828 test, der blev udført af de fire private udbydere af hurtigtest, blev 714 testpersoner testet positiv juleaftensdag. Det er svarende til, at 1,94 % af alle testene var positive. Det vidner om en lille stigning efter, at der har været flere dage med fald.

Der er dog ikke blevet testet nær så mange torsdag, hvor der som nævnt blev testet 36.828 personer. Det er under halvt så mange som dagen inden, hvor der blev udført 80.000 test. 

Det er der dog en god grund til. F.eks. har Falck, der er den klart største udbyder af lyntest, oplyst at de stort set alle steder kun havde åbent til kl. 14. Der var kun et enkelt teststed, der havde døgnåbent d. 24. december. Det var deres teststed i Ringsted. 

Hvis man tager højde for, at der er blevet testet i færre timer, var det en meget travl juleaftensdag, som de havde på teststederne. Det forklarer Jørgen Mieritz, der er ambulancedirektør hos Falck. 

"Vi havde kun åbent rundt om i landet på testcentrene fra klokken 9-14 i går 24. december. Men der har været stor travlhed rundt omkring," fortæller han ifølge Ekstra Bladet, og følger op: 

"Det var en travl dag, til trods for at vi kun havde åbent til klokken 14." 

Ligeledes forklarer han også, at der fortsat er en højere andel af positive testsvar i og omkring København. Generelt er der også flere positive testsvar på Sjælland. 

"Igen var der en stor spredning (i andelen af positive, red.) i de forskellige testcentre. I Køge var der en positivprocent på lige over fire. Ellers er det vores podningssteder i Hovedstaden, der ligger rigtig højt. 3,6 procent i Hvidovre, Hillerød og Taastrup," fortæller Jørgen Mieritz ifølge Ekstra Bladet.

Falck har også en forventning om, at det bliver en travl første juledag, hvor testpersonalet ved de forskellige podningssteder får nok at se til. Samlet set har de fire udbydere af lyntest udført 446.000 test. Ud af disse er der 9.836, der har fået positivt testsvar.