Nye covid-19 regler for turister i Spanien

16/07/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Spanien har udstedt nye regler for turister, der får covid-19 på ferie denne sommer.

Mest læste i dag

Strammere regler er blevet annonceret for feriegæster, der ankommer til, eller rejser rundt i Spanien, da det populære ferieland står over for et nyt opsving i virus infektioner. Det rapporterer The Sun.

Med de nye regler, skal turister der får covid eller begynder at udvikle symptomer, mens de er i Spanien, bære ansigtsmaske, reducere sociale interaktioner og undgå overfyldte steder og begivenheder i ti dage. 

Selv om der i øjeblikket ikke er nogen anbefalinger om selvisolation, skal direkte kontakter informeres og kontakt med personer i risikogruppen, skal undgås. 

Disse omfatter mennesker med sundhedsmæssige forhold, gravide og ældre. 

Mundbindsreglen gælder, uanset om du tester positiv eller ej, den skal bæres så snart symptomerne melder sig. 

Disse sundheds regler, selvom de er relativt afslappede, kan variere fra region til region, men brugen af ansigtsmasker er fortsat obligatorisk i offentlig transport, på apoteker og sundhedscentre, samt på plejehjem over hele landet. 

Laterale tests er gratis på apoteker i Spanien. 

Skulle dine symptomer forværres, kan du ringe til din regionale hotline, som vil have engelsktalende personale til at rådgive dig. 

Turister opfordres til, at gøre sig bekendt med andre covid regler, som deres hotel, indkvarterings udbyder, barer, butikker og restauranter måtte have på plads.

Adgangskravene til Spanien forbliver de samme; bevis for vaccination, en negativ covid-test, eller bevis for at have været smittet inden for de sidste seks måneder. 

Disse krav gælder ikke for børn under 12 år. 

I maj fjernede Spanien covid-reglerne for u-vaccinerede turister forud for sommerferien.

På det tidspunkt, sagde den spanske minister for industri, handel og turisme, María Reyes Maroto, at det var fremragende nyheder.

Hun sagde: 

“Dette er en fremragende nyhed, som turist sektoren forventer, vil gøre det lettere for turister udenfor Europa, at besøge os i denne højsæson.” 

“Spanien fremstår som en af de mest ønskede destinationer i verden, som det fremgår af efterspørgsels indikatorerne, der måned efter måned nærmer sig niveauet før pandemien.”

Anbefalet til dig